ΔΙΕΘΝΗ

Πάλι πάνω από 90.000 τα κρούσματα COVID στο Ηνωμένο Βασίλειο, πάνω από 15.000 της Όμικρον

Πάλι πάνω από 90.000 τα κρούσματα COVID στο Ηνωμένο Βασίλειο, πάνω από 15.000 της Όμικρον

Ακόμα 90.629 κρούσματα κορωνοϊού επιβεβαιώθηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο το τελευταίο 24ωρο, στον τρίτο υψηλότερο ημερήσιο απολογισμό από την αρχή της πανδημίας.

Συνολικά το τελευταίο επταήμερο υπάρχει αύξηση της τάξης του 63% στα κρούσματα.

Από αυτά, τα 15.363 αναλογούν στην παραλλαγή Όμικρον, που συνολικά πλέον έχει φτάσει τα 60.508 επιβεβαιωμένα κρούσματα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Με βάση τα χθεσινά στοιχεία, υπάρχουν 129 νοσηλευόμενοι φορείς της Όμικρον και 14 θύματα. Τα στοιχεία αυτά θα ανανεωθούν αργότερα απόψε.

Οι θάνατοι από κορωνοϊό, ανεξαρτήτως παραλλαγής, που αναφέρθηκαν στο 24ωρο ήταν 172, ενώ στο νοσοκομείο παραμένουν 7.482 φορείς κορωνοϊού, εκ των οποίων 859 διασωληνωμένοι.

Τη Δευτέρα χορηγήθηκαν, εν τω μεταξύ, πάνω από 897 χιλιάδες τρίτες δόσεις του εμβολίου κατά του κορωνοϊού. Συνολικά με την τρίτη δόση είναι προστατευμένοι πάνω από 29,8 εκ. πολίτες, δηλαδή το 52% των κατοίκων από 12 ετών και πάνω.

Το βράδυ, εξάλλου, ο αρχίατρος Αγγλίας καθηγητής Κρις Γουίτι και ο επικεφαλής επιστημονικός σύμβουλος σερ Πάτρικ Βάλανς θα ενημερώσουν σε κλειστή συνάντηση τους βουλευτές για την επιδημιολογική εικόνα και τις εκτιμήσεις τους.

Αυτό γίνεται ενώ η Sun γράφει πως ο Μπόρις Τζόνσον αναμένεται να κάνει ανακοινώσεις εντός των επόμενων 48 ωρών, μέχρι το βράδυ της Πέμπτης, αναφορικά με το τι μέτρα κατά της Όμικρον θα ισχύουν και από πότε. Η εκτίμηση της εφημερίδας είναι ότι από τις 27 Δεκεμβρίου θα ισχύσουν περιορισμοί στις συναθροίσεις σε κλειστούς χώρους και στην εστίαση.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE: To Ισραήλ έτοιμο για την απάντηση στο Ιράν - Συνεχής ενημέρωση

LIVE: To Ισραήλ έτοιμο για την απάντηση στο Ιράν - Συνεχής ενημέρωση

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top