Φολέγανδρος: Βυθίστηκε σκάφος με μετανάστες – Σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης

Φολέγανδρος: Βυθίστηκε σκάφος με μετανάστες – Σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης

Πλωτό σκάφος του λιμενικού εντόπισε 12 μετανάστες καλά στην υγεία τους.

Σε εξέλιξη είναι από τα ξημερώματα ευρεία επιχείρηση διάσωσης τυχόν αγνοούμενων μεταναστών στη θαλάσσια περιοχή νότια της Φολέγανδρου, μετά τη βύθιση πλαστικού σκάφους, στο οποίο επέβαινε άγνωστος αριθμός ανθρώπων. Πλωτό σκάφος του λιμενικού εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή 12 μετανάστες καλά στην υγεία τους να επιβαίνουν σε μικρή βοηθητική λέμβο.

Όλοι τους περισυνελέγησαν από πλήρωμα σκάφους του Λιμενικού και μεταφέρθηκαν στη Σαντορίνη. Σύμφωνα με μαρτυρίες των διασωθέντων, στο πλαστικό σκάφος που επέβαιναν τουλάχιστον 32 άτομα, παρουσίασε μηχανική βλάβη εισροή υδάτων και βυθίστηκε.

Σημειώνεται ότι μόνο δύο εκ των 12 διασωθέντων έφεραν σωσίβιο, ενώ το σκάφος τους δεν φαίνεται να διέθετε σωστικό εξοπλισμό. Στη θαλάσσια περιοχή των ερευνών, οι οποίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, επικρατούν βόρειοι άνεμοι εντάσεως 4 μποφόρ.

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης αμέσως μόλις ενημερώθηκε για το συμβάν, έδωσε εντολή να διατεθεί κάθε πρόσφορο μέσο στην περιοχή για την επιχείρηση.

Οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή συνεχίζονται από ένα πλωτό ανοιχτής θαλάσσης του λιμενικού και τρία πλωτά, ένα ελικόπτερο του πολεμικού ναυτικού και ένα της πολεμικής αεροπορίας, αεροσκάφος c-130, πέντε παραπλέοντα πλοία και ιδιωτικά σκάφη.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: «Ισχυρότεροι Μαζί. Για μια Αυτόνομη Ένωση, Ανοικτή στον Κόσμο» - Αποκλιμάκωση στη Μ. Ανατολή και κόστος ενέργειας στο επίκεντρο Άτυπης Συνόδου ΕΕ

ΠτΔ: «Ισχυρότεροι Μαζί. Για μια Αυτόνομη Ένωση, Ανοικτή στον Κόσμο» - Αποκλιμάκωση στη Μ. Ανατολή και κόστος ενέργειας στο επίκεντρο Άτυπης Συνόδου ΕΕ

Η αποκλιμάκωση στη Μέση Ανατολή, η διασφάλιση της ελευθερίας της ναυσιπλοΐας, καθώς και οι επιπτώσεις των εξελίξεων στην καθημερινότητα των πολιτών, ιδίως σε ό,τι αφορά τις τιμές της ενέργειας, θα βρεθούν στο επίκεντρο της Άτυπης Συνόδου των αρχηγών κρατών ή κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και της συνάντησης των «27» με περιφερειακούς ηγέτες στην Κύπρο στις 23 και 24 Απριλίου, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα X.

BEST OF TOTHEMAONLINE