ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πήγαν να εμβολιαστούν σε walk in στο Μενεού αλλά σηκώθηκαν και έφυγαν επειδή δεν είχαν Pfizer

Πήγαν να εμβολιαστούν σε walk in στο Μενεού αλλά σηκώθηκαν και έφυγαν επειδή δεν είχαν Pfizer

Συνολικά 155 άτομα εμβολιάστηκαν μέχρι τις 4 το απόγευμα κατά του κορωνοϊού, από την κινητή μονάδα εμβολιασμού που λειτούργησε σήμερα από τις 10 το πρωί στην Αίθουσα Πολλαπλής Χρήσεως του Δημοτικού Σχολείου Μενεού.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Κύπρος Ανδρονίκου, Δήμαρχος Δρομολαξιάς – Μενεού «η κινητή μονάδα λειτούργησε ύστερα από συνεννόηση με το Υπουργείο Υγείας, με στόχο την αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού κατά της COVID-19. Η κινητή μονάδα εμβολιασμού εξυπηρέτησε τους κατοίκους του Δήμου Δρoμολαξιάς – Μενεού και των Κοινοτήτων Τερσεφάνου, Κιτίου και Περβολιών».

Πρόσθεσε ότι «μέχρι τις 4 το απόγευμα, οπόταν και έκλεισε η κινητή μονάδα, περίπου 150 άτομα έλαβαν το εμβόλιο. Ωστόσο ο αριθμός αυτός θα ήταν μεγαλύτερος εάν στην κινητή μονάδα διατίθετο και το εμβόλιο της εταιρείας Pfizer-BioNTech και όχι μόνο της Moderna».

Εξήγησε πως «αρκετός κόσμος είχε μεταβεί στο χώρο όπου γίνονταν οι εμβολιασμοί αλλά μόλις ενημερώνονταν ότι δεν υπήρχε το εμβόλιο της Pfizer-BioNTech, έφευγαν χωρίς να εμβολιαστούν».

Σύμφωνα με τον κ. Ανδρονίκου «ο κόσμος έπρεπε να είχε ενημερωθεί για το γεγονός ότι σήμερα υπήρχαν μόνο εμβόλια της Moderna και να μην μεταβούν στην κινητή μονάδα, όπου έμαθαν πως δεν υπήρχε το εμβόλιο, του οποίου είχαν ήδη λάβει τις δύο πρώτες δόσεις. Προσωπικά είχα ενημερωθεί πως υπήρχε έλλειψη για το εμβόλιο της Pfizer-BioNTech και ότι ο εμβολιασμός με το συγκεκριμένο σκεύασμα γινόταν μόνο κατόπιν ραντεβού».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο Δήμαρχος είπε πως «η ανακοίνωση για τον εμβολιασμό του κοινού στον Δήμο Δρομολαξιάς – Μενεού και στις τρεις άλλες Κοινότητες, έπρεπε να είχε εκδοθεί πριν από μια εβδομάδα όχι πριν από δύο μέρες, προκειμένου να έχει χρόνο μπροστά του ο κόσμος, ώστε γίνει πιο εκτεταμένη ενημέρωση και να δοθεί χρόνος στο κοινό να προγραμματίσει την επίσκεψη του στην κινητή μονάδα. Η πλειονότητα των ατόμων που εμβολιάστηκαν ήταν δημότες της Δρομολαξιάς - Μενεού».

Πρόσθεσε επίσης πως «έχουμε στο αρχείο μας περίπου 2,5 χιλιάδες δημότες οι οποίοι λαμβάνουν γραπτά μηνύματα στο κινητό τους τηλέφωνο για δραστηριότητες του Δήμου και άλλες εκδηλώσεις. Οι δημότες μας λαμβάνουν ενημέρωση για τα τεκταινόμενα στον Δήμο από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, ενώ όσοι δεν διαθέτουν τέτοια Μέσα ή δεν παρακολουθούν το διαδίκτυο, λαμβάνουν γραπτό μήνυμα στο κινητό τους».

Ερωτηθείς κατά πόσον είναι ικανοποιημένος από την προσέλευση των κατοίκων της περιοχής για εμβολιασμό στην κινητή μονάδα, ο κ. Ανδρονίκου απάντησε αρνητικά, προσθέτοντας πως «εγώ ανέμενα ένα αριθμό γύρω στα 250 άτομα».

Κληθείς να αναφέρει κατά πόσον υπήρχαν άλλα προβλήματα που εμπόδισαν την προσέλευση του κοινού, ο Δήμαρχος είπε πως «δεν υπήρχε πρόβλημα στάθμευσης, η πρόσβαση ήταν εύκολη χωρίς δυσκολία και δίχως να ενοχλούνται οι κάτοικοι της περιοχής, δεν παρατηρήθηκε συνωστισμός, ενώ και οι καιρικές συνθήκες ήταν καλές».

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top