ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αβέρωφ Νεοφύτου: «Ανοίγεται μια ιστορική ευκαιρία» - Πέντε άξονες πολιτικής για τη νεολαία

Αβέρωφ Νεοφύτου: «Ανοίγεται μια ιστορική ευκαιρία» - Πέντε άξονες πολιτικής για τη νεολαία

"Περάσαμε τα δύσκολα. Μπροστά μας ανοίγεται μια ιστορική ευκαιρία. Ξεκινά μια νέα εποχή ανάπτυξης", δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, σήμερα Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου το βράδυ στο 23ο παγκύπριο συνέδριο της ΝΕΔΗΣΥ.

"Είναι ριζωμένη η πεποίθησή μου ότι η χώρα μας έχει τεράστιες δυνατότητες και προοπτικές, αντίστροφα ανάλογες με το μικρό της μέγεθός. Αυτές τις δυνατότητες θέλουμε να απελευθερώσουμε. Και τώρα, είναι ακριβώς η στιγμή που παρουσιάζεται η χρυσή ευκαιρία να το κάνουμε. Για ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης πιο υγιές, πιο βιώσιμο, πιο δίκαιο, που να μην αφήνει κανέναν πίσω. Για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας. Για να δημιουργήσουμε 11.000 και πλέον θέσεις εργασίας για τη νέα γενιά. Για να απελευθερώσουμε και να επανενώσουμε την πατρίδα μας", πρόσθεσε ο Αβέρωφ Νεοφύτου.

Πέντε βασικοί άξονες πολιτικής για τη νεολαία
Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ κατέθεσε παράλληλα πέντε βασικούς άξονες πολιτικής για τις νέες και τους νέους του τόπου μας, οι οποίες, όπως σημείωσε, θα πρέπει να ενσωματωθούν στις προεκλογικές δεσμεύσει.

Πρώτον, νέες δουλειές. Θέσεις εργασίας με αξιοπρεπή μισθό και μακροπρόθεσμη προοπτική. Καθένας και καθεμία έχει δικαίωμα στο μέλλον. Και το μέλλον περιλαμβάνει και νέα επαγγέλματα μαζί με τα παλιά. Όπως και επιβάλλει να αποδίδεται στους νέους μας κάθε ηθική και πρακτική ενίσχυση για να μπορέσουν να αξιοποιήσουν την επαγγελματική και επιχειρηματική δημιουργικότητά τους.

Δεύτερον, προσιτή κατοικία. Τα ενοίκια είναι ψηλά και η κατάσταση χρειάζεται αντιμετώπιση. Αν θέλουμε οι νέοι μας να απογαλακτιστούν από το πατρικό τους. Αν θέλουμε να ζήσουν μόνοι τους, να συζήσουν, να φτιάξουν οικογένεια, πρέπει να κάνουμε κάτι δραστικό. Προτείνω λοιπόν την επιδότηση του ενοικίου και της αγοράς πρώτης κατοικίας για τους νέους μας.

Έχω συγκεκριμένες πολιτικές και συγκεκριμένες προτάσεις για λογικό ενοίκιο αλλά και προσιτή κατοικία για τους νέους μας που θα δώσω λεπτομέρειες τις επόμενες βδομάδες.

Τρίτον, ενθάρρυνση της νεανικής επιχειρηματικότητας. Υπάρχουν νέες ιδέες από φρέσκια μυαλά που πρέπει να βρουν το δρόμο τους στην αγορά. Όλες και όλοι πρέπει να έχουν πρόσβαση στη ψηφιακή τεχνολογία και την καινοτομία, που αποτελούν προϋποθέσεις για τη νέα παραγωγή πλούτου. Η τέταρτη βιομηχανική επανάσταση πρέπει να γίνει και δική μας.

Τέταρτον,η στήριξη της νέας εργαζόμενης γυναίκας. Είναι όμορφα τα συνθήματα περί ισότητας. Πρέπει όμως να συνοδεύονται από πράξεις που σπάνε το γυάλινο ταβάνι. Με οικονομικά και άλλα κίνητρα να εξαλείψουμε ορατά και αόρατα εμπόδια που κρατάνε πίσω τη γυναικεία σταδιοδρομία. Που εξακολουθούν να θέτουν στις νέες μητέρες το δίλημμα να χρειάζεται να επιλέξουν μεταξύ οικογένειας ή καριέρας.

Πέμπτον, που έχει συνάφεια με το προηγούμενο. Η απαραίτητη στήριξη στη νέα οικογένεια και κυρίως την νέα εργαζόμενη μητέρα στην καθημερινή αγωνία να μεγαλώσουν σωστά τα παιδιά της. Γνωρίζω από πρώτο χέρι ότι οι μητέρες δεν έχουν επιλογές στη φροντίδα των παιδιών. Και οι παππούδες και γιαγιάδες δεν είναι επιλογή που ένα σοβαρό κράτος να ενθαρρύνει.

Γι΄αυτό χρειάζονται βρεφονηπιακοί σταθμοί με διευρυμένο ωράριο και κοντά στους χώρους εργασίας. Χρειάζονται ολοήμερα σχολεία, μαθήματα και δραστηριότητες μέσα στο σχολείο τα απογεύματα. Κυρίως, επιβάλλονται πολλά εξειδικευμένα κίνητρα και ισχυρή στήριξη, που θα ενθαρρύνει έμπρακτα τις νέες οικογένειες και στην γέννηση του κάθε παιδιού αλλά και στην ανατροφή του.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το Ισραήλ πιθανόν θα προτείνει στη Χαμάς συμφωνία για την απελευθέρωση 20 ομήρων

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο



Ξεκίνησε επίσημα η προεκλογική εκστρατεία - Οι διπλές εκλογές - Πολιτική «χαμηλών ταχυτήτων»

Ξεκίνησε επίσημα η προεκλογική εκστρατεία - Οι διπλές εκλογές - Πολιτική «χαμηλών ταχυτήτων»

Η Κύπρος εισέρχεται και επίσημα πλέον στην προεκλογική εκστρατεία για τις διπλές εκλογές της 9ης Ιουνίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top