ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χριστουγεννιάτικο μήνυμα δύναμης και ελπίδας από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας

Χριστουγεννιάτικο μήνυμα δύναμης και ελπίδας από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας

«Κουράγιο, δύναμη και ελπίδα» ευχήθηκε προς όλον τον κυπριακό λαό ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρος, στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του, από το Κάιρο.


«Δε θέλω να προφητεύσω αλλά προαισθάνομαι ότι το 2022 θα είναι η χρονιά για την Κύπρο μας. Κάτι μού λέει μέσα στην καρδιά μου ότι όλα θα πάνε καλά γιατί επιτέλους το αξίζετε, γιατί έχετε αγωνιστεί για αυτό με αίμα και ιδρώτα τόσα χρόνια», τόνισε χαρακτηριστικά ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος.

O Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής μετέφερε τις ευχές από τους ηγέτες της ηπείρου του μέλλοντος - της Αφρικής - τους οποίους συνάντησε και συνομίλησε το 2021 λέγοντας πως «ο καθένας είχε να πει μια όμορφη κουβέντα για το ευλογημένο νησί». Απευθύνθηκε και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, ευχόμενος «σε όλο τον λαό σου να έχετε την ευλογία του Θεού. Προχωράτε! Προχωράτε! Ο Θεός βλέπει και αποδίδει τη δικαιοσύνη».

Απευθυνόμενος προς τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο, ο Πατριάρχης Θεόδωρος είπε ότι «δεν είσαι μόνον ο αδελφός που παρακολουθείς την πορεία μας την ιεραποστολική. Είσαι ο στιβαρός ηγέτης που βοηθάς τα Παλαίφατα Πατριαρχεία. Το δείχνεις. Και για αυτό θα ήθελα από τη θέση αυτή να σου ευχηθώ να έχεις υγεία και χαρά».

Ο Πατριάρχης Θεόδωρος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στους χιλιάδες Κυπρίους απόδημους που βρίσκονται ιδιαίτερα στην Αφρική, επισημαίνοντας ότι τα Χριστούγεννα «είναι ημέρες χαράς, ελπίδας και αγαλλίασης. Αυτή τη χαρά θέλω να σας μεταφέρω και να σας πω τις εμπειρίες μου από το ταξίδι μου στη Νότιο Αφρική όπου συνάντησα εκατοντάδες, χιλιάδες Κυπρίων αδελφών μας».

«Είδα τα νέα παιδιά που λαχταρούνε και αγαπούνε την Κύπρο μας. Είδα τους Προέδρους των Σωματείων. Και όλοι με δάκρυα ενθυμούνται τον τόπο της καταγωγής τους, την όμορφη και ευλογημένη Κύπρο. Λειτουργήσαμε. Προβληματιστήκαμε για τις δυσκολίες που περνάνε από την πανδημία. Χάσανε εκατοντάδες αγαπημένα πρόσωπα. Και όμως, η ελπίδα στα πρόσωπά τους υπάρχει» πρόσθεσε.

Και μέσα από το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεοδώρος καταλήγει: «Παιδιά μου, θα δεχτείτε εκατοντάδες δεκάδες ευχές. Σας παρακαλώ να δεχθείτε τις ευχές και από έναν ιεραπόστολο Πατριάρχη που συναντά τους Κυπρίους στα πέρατα του κόσμου, στην αχανή αφρικανική ήπειρο. Και από όλους εισπράττω αγάπη και σεβασμό. Δε με λησμονούν τόσο εμένα όσο και τους Αγίους Αρχιερείς για τον αγώνα που κάνουμε. Έχετε την ευλογία του Θεού. Δώστε τα χέρια ο ένας στον άλλον. Κοιτάξτε τη Βηθλεέμ και ας ζεσταθεί η καρδιά μας. Γιατί ήρθε να σκορπίσει την ειρήνη! Και όταν η αγαλλίαση θα έρθει κοντά μας, κανένας ιός και καμία πανδημία δε θα μπορέσει να μας κάνει κακό, γιατί χθες και σήμερα και σε όλους τους αιώνες θα είναι κοντά μας ο Χριστός. Καλή χρονιά! Υγεία και χαρά να έχετε».

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top