ΚΟΣΜΟΣ

Τα Χριστούγεννα της πανδημίας σ’ όλο τον κόσμο - Ο Άγιος Βασίλης που έφτασε με ελικόπτερο

Τα Χριστούγεννα της πανδημίας σ’ όλο τον κόσμο - Ο Άγιος Βασίλης που έφτασε με ελικόπτερο

Μπορεί η πανδημία και η αύξηση των κρουσμάτων της Όμικρον να έχει περιορίσει τους εορτασμούς των Χριστουγένννων, αλλά παραδοσιακές Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε όλο τον κόσμο.

Στην Πλατεία Φάτνης στη Βηθλεέμ, ο ήχος από τα τύμπανα των θυμίζει μόνο ότι σήμερα είναι μέρα γιορτής. Αλλά ο κόσμος που έχει συγκεντρωθεί είναι ελάχιστος.

Στην πόλη που γεννήθηκε ο Ιησούς, η Βηθλεέμ, συνήθως συρρέουν χιλιάδες τουρίστες και ξένοι προσκυνητές να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα. Αλλά εφέτος, όπως και πέρυσι, η πανδημία ανάγκασε τους προσκυνητές από το εξωτερικό να ματαιώσουν την επίσκεψης τους, καθώς το Ισραήλ - που ελέγχει την πρόσβαση σε αυτή την παλαιστινιακή πόλη - έχει κλείσει τα σύνορα για να περιορίσει την εξάπλωση της παραλλαγής Όμικρον.

«Είναι τόσο διαφορετικά από άλλα χρόνια, όταν είχε κόσμο στη Βηθλεέμ», είπε η Κρίσταλ Ελαγιάν, η οποία ήρθε από την Ιερουσαλήμ. « Ω Θεέ μου, ένας ξένος!, μονολογούμε όταν συναντάμε έναν τουρίστα».

Η Παλαιστίνια υπουργός Τουρισμού Ρούλα Μάαγιαχ είναι ωστόσο χαρούμενη που εφέτος, «χάρη στα εμβόλια», η πόλη γιορτάζει ξανά μετά από την περυσινή απαγόρευση των εκδηλώσεων του 2020.

Χριστούγεννα στο Βατικανό
Στη Ρώμη, ο Πάπας Φραγκίσκος χοροστάτησε χθες το βράδυ της Λειτουργίας των Χριστουγέννων στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου, μπροστά σε περίπου 2.000 προσκυνητές που φορούσαν μάσκες για προστασία. Ο 85χρονος Αργεντινός Ποντίφηκας κάλεσε τους πιστούς να «ανακαλύψουν ξανά τα μικρά πράγματα στη ζωή» σε μια νέα έκκληση για ταπεινότητα. Στη γαλλική πόλη του Καλαί, περίπου εκατό άνθρωποι, μεταξύ των οποίων 25 Χριστιανοί πρόσφυγες από την Ερυθραία, συγκεντρώθηκαν για να παρακολουθήσουν τη χριστουγεννιάτικη λειτουργία, σε ένα χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων κοντά στον προσφυγικό καταυλισμό. Παρά το κρύο και τη βροχή,οι πιστοί συγκεντρώθηκαν γύρω από ένα υπόστεγο, όπου πίσω από ένα απλό τραπέζι ο Επίσκοπος της πόλης τέλεσε τη Χριστουγεννιάτικη λειτουργία. «Η κατάσταση είναι τόσο δύσκολη για αυτούς τους ανθρώπους ,που προτίμησα να είμαι μαζί τους τα Χριστούγεννα», εξήγησε ο επίσκοπος Ολιβιέ Λεμπόρν.

Οι παρευρισκόμενοι πρόσφυγες, Χριστιανοί Ορθόδοξοι, κατάφεραν να φτάσουν στη Γαλλία αναζητώντας μια καλύτερη ζωή, αλλά προς το παρόν διαμένουν σε έναν πρόχειρο καταυλισμό ανατολικά του Καλαί, όπου οι ανθρωπιστικές οργανώσεις τους διανέμουν τρόφιμα σε καθημερινή βάση.

Το Μπρόντγουεϊ ακύρωσε παραστάσεις
Στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν επισκέφτηκε ένα νοσοκομείο στην Ουάσιγκτον με τη σύζυγό του Τζιλ, η οποία συνεχίζει την παράδοση της πρώτης κυρίας να επισκέπτεται τα Χριστούγεννα μικρά παιδιά, που νοσηλεύνται.

Το προεδρικό ζεύγος θαύμασε τα χριστουγεννιάτικα φαναράκια που είχαν φτιάξει τα παιδιά και τους είπαν ανέκδοτα για τον Commander, τον γερμανικό ποιμενικό που έγινε πρόσφατα το νέο μέλος της οικογένειας στον Λευκό Οίκο.

Η έκρηξη των κρουσμάτων της Ομικρον υποχρέωσε πάντως το Broadway να ακυρώσει τις παραδοσιακές χριστουγεννιάτικες παραστάσεις στη,προς μεγάλη απογοήτευση των θεατρόφιλων Νεοϋορκέζων.

Αντίθετα ,στην Αυστραλία ,οι περισσότεροι κάτοικοι μπορούν και πάλι να ταξιδέψουν εντός της χώρας, για πρώτη φορά από την έναρξη της πανδημίας, ενισχύοντας το χριστουγεννιάτικο πνεύμα σε μια χώρα που εξακολουθεί να βιώνει αριθμό ρεκόρ κρουσμάτων.

Ο καθολικός αρχιεπίσκοπος του Σίδνεϊ Άντονι Φίσερ επαίνεσε στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του τις «συγκινητικές σκηνές ανθρώπων που συναντώνται στα αεροδρόμια μετά από μήνες χωρισμού».

Έγχρωμος Άγιος Βασίλης
Στη Βραζιλία, ένας έγχρωμος Άγιος Βασίλης έφτασε με ελικόπτερο και μοίρασε πακέτα με τρόφιμα στους κατοίκους της φαβέλας Πένα, στο Ρίο ντε Τζανέιρο. «Τα παιδιά με κοιτούν, χαμογελούν, παίζουν, μιλούν. Νιώθουν ότι αντιπροσωπεύονται όταν βλέπουν έναν έγχρωμο Άγιο Βασίλη», είπε ο Λεονάρντο Περέιρα ντα Σίλβα, 30 ετών, κάτοικος της φαβέλας και μέλος της ΜΚΟ Central unicas das favelas (CUFA).

Ο Λεονάρντο Περέιρα ντα Σίλβα μεταμφιέστηκε σε Άγιο Βασίλη, για να δώσει λίγη χαρά στους φτωχούς κατοίκους της φαβέλας.

Πηγή: Naftemporiki.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top