Η ΚΙΣΑ καταγγέλλει ξυλοδαρμό μετανάστη

Η ΚΙΣΑ καταγγέλλει ξυλοδαρμό μετανάστη

Η Κίνηση για Ισότητα Στήριξη και Αντιρατσισμό (ΚΙΣΑ) με ανακοίνωσή της “καταγγέλλει κατηγορηματικά τον ξυλοδαρμό του Α.Γ από μέλη της Αστυνομίας και καλεί τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας όπως διορίσει ανεξάρτητο ποινικό ανακριτή, προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ο συγκεκριμένος πρόσφυγας ξυλοκοπήθηκε και να προσαχθούν οι υπαίτιοι ενώπιον της δικαιοσύνης”.

“Επίσης καταδικάζουμε την αδικαιολόγητη απόφαση του Τμήματος Αρχείου Πληθυσμού και Μετανάστευσης (Τ.Α.Π.Μ) για απέλαση του συγκεκριμένου ατόμου, πριν από την εκπνοή του προβλεπόμενου χρονικού πλαισίου για άσκηση του δικαιώματος του  να προσφύγει εντός 75 ημερών στο Ανώτατο Δικαστήριο”, συνεχίζει η ΚΙΣΑ.

Επαναφέρει, εξάλλου, “το ζήτημα της σύγκρουσης συμφερόντων που έχει προκύψει μετά από τον πρόσφατο διορισμό του Διευθυντή της Υπηρεσίας Ασύλου και ως Αν. Διευθυντή του Τ.Α.Π.Μ”.

Όπως αναφέρει η ΚΙΣΑ, “στην ουσία, ο κ. Μάκης Πολυδώρου  ως  Αν. Διευθυντής του Τ.Α.Π.Μ. είναι το άτομο που έχει δώσει εντολή για την απέλαση του συγκεκριμένου αιτητή ασύλου ενώ ως  Διευθυντής της Υπηρεσίας Ασύλου θα έπρεπε καθηκόντως να προστατευθεί από τυχόν απέλαση”.

Η ΚΙΣΑ αναφέρει ότι το περιστατικό σημειώθηκε στις 7 Ιουνίου, στο χώρο κράτησης του αεροδρομίου Λάρνακας. Ο παραπονούμενος μεταφέρθηκε πίσω στη Μεννόγεια, όπου βρισκόταν μετά την έκτιση της ποινής του, αλλά εξηγεί ότι ενώ “έχει ζητήσει να προβεί σε καταγγελία σχετικά με τον ξυλοδαρμό του, δεν έχει ληφθεί από τον ίδιο οποιοιδήποτε κατάθεση”.
 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Τράμπ - «Πολύ δύσκολο» να ζητήσω από το Ισραήλ να σταματήσει τις επιθέσεις - Η συνάντηση Ιράν με Ευρωπαϊους

Τράμπ - «Πολύ δύσκολο» να ζητήσω από το Ισραήλ να σταματήσει τις επιθέσεις - Η συνάντηση Ιράν με Ευρωπαϊους

Ισραήλ και Ιράν συνεχίζουν να ανταλλάσσουν επιθέσεις στην όγδοη μέρα της σύγκρουσής τους, με το ενδεχόμενο αμερικανικής εμπλοκής να μην έχει απομακρυνθεί.Ο Ιρανός ΥΠΕΞ συναντήθηκε στη Γενεύη με τους ομολόγους του, της Βρετανίας της Γαλλίας και της Γερμανίας και την κορυφαία διπλωμάτη της ΕΕ. Οι Ευρωπαίοι ΥΠΕΞ δήλωσαν ότι θέλουν να δουν τις συζητήσεις να συνεχίζονται και ανάμεσα σε Ιράν και ΗΠΑ. Η Τεχεράνη ζητά να σταματήσει πρώτα η επιθετικότητα του Ισραήλ.Ο Τραμπ δήλωσε, ανάμεσα σε άλλα, ότι «είναι δύσκολο να πούμε στο Ισραήλ να σταματήσει τις αεροπορικές επιθέσεις ενώ κερδίζει». Το ThemaOnline σας μεταφέρει ζωντανά όλες τις εξελίξεις.

BEST OF TOTHEMAONLINE