LIKE ONLINE

Έλον Μασκ: «Τα πλούτη μου δεν είναι κανένα φοβερό μυστήριο» – Τι αποκαλύπτει για τους φόρους που πληρώνει

Έλον Μασκ: «Τα πλούτη μου δεν είναι κανένα φοβερό μυστήριο» – Τι αποκαλύπτει για τους φόρους που πληρώνει

Απαντώντας σε όλους όσους κατά καιρούς, τον έχουν επικρίνει αναφορικά με το γεγονός ότι πληρώνει ελάχιστους φόρους συγκριτικά με την αμύθητη περιουσία του, ο Mr. Tesla, υποστηρίζει ότι τα πλούτη του δεν αποτελούν επτασφράγιστο μυστικό ούτε όμως, είναι καμία δύσκολη μαθηματική εξίσωση.

Σε πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε ο πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη, υποστήριξε πως η περιουσία του η οποία ανέρχεται συνολικά σε περισσότερα από 245 δισεκατομμύρια δολάρια είναι απολύτως διαφανής. Δεν έχει offshore, ούτε χρησιμοποιεί διάφορα φορολογικά κόλπα και τεχνάσματα για να αποφύγει τη κρατική φορολογία.

«Δεν έχω λογαριασμούς offshore, ούτε φορολογικά καταφύγια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μασκ σύμφωνα με το CNBC εξηγώντας πως οι φόροι που πρέπει να πληρώνει είναι πολύ βασικοί. «Θα μπορούσα να τους υπολογίσω μόνος μου χωρίς τη βοήθεια επαγγελματία, σε λίγες μόνο ώρες» δηλώνει.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η γερουσιαστής Ελίζαμπεθ Γουόρεν των Δημοκρατικών με ανάρτησή της στο Twitter, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του Μασκ λέγοντας πως θα πρέπει να σταματήσει να τα «φορτώνει όλα στις πλάτες των άλλων και να πληρώνει τους φόρους που το αναλογούν».

Πώς τα καταφέρνει και δεν πληρώνει υψηλούς φόρους;
Ο δισεκατομμυριούχος αποκάλυψε ωστόσο, ότι τα υψηλά κέρδη και η χαμηλή φορολογία είναι αποτέλεσμα δύο παραγόντων. Δεν παίρνει μισθό ή μπόνους μετρητών και δεν είχε ποτέ πουλήσει μεγάλο αριθμό μετοχών της Tesla, τουλάχιστον μέχρι φέτος. Δεδομένου ότι οι φορολογούμενοι πληρώνουν φόρους για το εισόδημα ή το απόθεμα μόνο αφού πουληθούν, ο Μασκ αποκάλυψε πως αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν πλήρωνε μεγάλα ποσά σε φόρους κάθε χρόνο. Παράλληλα, τόνισε πως ακόμη και σήμερα, η περιουσία του είναι δεμένη σχεδόν εξ ολοκλήρου με τις εταιρείες του, Tesla και Space-X. «Αν η Tesla χρεοκοπούσε, αυτομάτως, θα χρεοκοπούσα κι εγώ» δηλώνει.

Πριν από μερικές μέρες μάλιστα, ο Ceo της Tesla έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter, «για όσους αναρωτιούνται, θα πληρώσω πάνω από 11 δισεκατομμύρια δολάρια φόρους φέτος». Υπενθυμίζεται πως το τελευταίο διάστημα ο Έλον Μασκ προχωρά στην πώληση μετοχών της Tesla.

Πηγή: Newmoney.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top