ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ακυρώσεις πτήσεων προβλέπονται από τον Ιανουάριο - Μείωση στις κρατήσεις ξενοδοχείων λόγω πανδημίας

Ακυρώσεις πτήσεων προβλέπονται από τον Ιανουάριο - Μείωση στις κρατήσεις ξενοδοχείων λόγω πανδημίας

O Διευθυντής της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου Νάσος Χατζηγεωργίου ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως παρόλο που υπήρχε ένας πολύ καλός προγραμματισμός για το χειμερινό πτητικό πρόγραμμα αρκετών αεροπορικών εταιρειών, δυστυχώς, λόγω της πανδημίας αλλά και της απρόβλεπτης κατάστασης, που βιώνουμε οι πληρότητες των αεροσκαφών είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα, ενώ αρκετές είναι και οι ακυρώσεις πτήσεων, όπως είπε.

Εκτίμησε επίσης πως μετά την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου διαφαίνεται ότι θα προκύψει δραστική μείωση πτήσεων από αριθμό αεροδρομίων. Το βλέμμα πλέον, συνέχισε, είναι στραμμένο στον επόμενο χρόνο, καθώς και οι προβλέψεις επικεντρώνονται στο 2022 με την ευχή να κοπάσει η πανδημία και να μην υπάρχουν σοβαρές απώλειες.

Επιπρόσθετα ο κ. Χατζηγεωργίου ανέφερε πως υπάρχει ανάγκη από όλους ανά το παγκόσμιο για επανεκκίνηση της τουριστικής βιομηχανίας. Τόσο, όπως είπε, από τα κράτη, από πιθανούς ταξιδιώτες όσο από τις αεροπορικές εταιρείες, διοργανωτές ταξιδίων, ξενοδοχειακή και επισιτιστική βιομηχανία και όλους όσοι άμεσα ή έμμεσα σχετίζονται με τη βιομηχανία του τουρισμού. Εκτίμησε πως η τουριστική βιομηχανία στην Κύπρο μπορεί να επανεκκινήσει έστω με αργούς ρυθμούς, εάν η επιδημιολογική εικόνα της χώρας μας το επιτρέψει, αρχικά ίσως με εγχώριο τουρισμό και στη συνέχεια με επισκέπτες άλλων χωρών αναλόγως και της κατηγοριοποίησης και από διάφορες άλλες χώρες .

Στο μεταξύ, δεν υπάρχουν ακυρώσεις πτήσεων στα αεροδρόμια Πάφου και Λάρνακας μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου εκτιμά η Hermes, σύμφωνα με Εκπρόσωπο της, ωστόσο με την έναρξη της νέας χρονιάς και τον Ιανουάριο μήνα θα υπάρχει μια πιο σαφής εικόνα, δηλώνει.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Πάφου Θάνος Μιχαηλίδης ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως χωρίς επαρκή πτητικό πρόγραμμα ο τουρισμός της Κύπρου δεν μπορεί να αναπτυχθεί, προσθέτοντας πως φέτος στον αερολιμένα Πάφου, είχαν πτήσεις από νέους προορισμούς που στο παρελθόν δεν συνέβαινε αυτό. Αυτό είπε ο κ. Μιχαηλίδης συνέβαλε στην αύξηση της ροής κρατήσεων στα ξενοδοχεία, όταν η πλέον κύρια αγορά που είναι το Ηνωμένο Βασίλειο δεν είχε καθόλου δυναμική. Είπε ακόμη πως το θέμα των πτήσεων αποτελεί ένα σύνθετο θέμα, μια οικονομική απόφαση που πρέπει να πάρει η κάθε αερογραμμή και έχει και σχέση με την δημοτικότητα της Κύπρου ως προορισμός.

Όσον αφορά τη χειμερινή περίοδο του 2021- 2022 υπάρχουν πτήσεις και συνεχίζουν πτήσεις από καινούργιους προορισμούς προς την Πάφο και τη Λάρνακα, πλην όμως, όπως είπε, λόγω της πανδημίας και της εξέλιξης με την παραλλαγή Όμικρον οι κρατήσεις προς τα ξενοδοχεία έχουν μειωθεί. Ενδεικτικά ο κ. Μιχαηλίδης ανέφερε πως έχουν πάρει ακυρώσεις που αφορούν τους μήνες Δεκέμβριο, Ιανουάριο και το Φεβρουάριο που αυτό σίγουρα δυσκολεύει την ήδη προβληματική κατάσταση που αφορά την ξενοδοχειακή βιομηχανία της Πάφου. Πρόσθεσε ακόμη, πως υπάρχουν ξενοδοχεία που αναθεωρούν την απόφαση τους να μείνουν σε λειτουργία για την χειμερινή περίοδο που διανύουμε τώρα.

Όσον αφορά τις πτήσεις ο κ. Μιχαηλίδης σημείωσε πως οι τουρίστες που έρχονται στην Κύπρο δεν καταλήγουν όλοι στις ξενοδοχειακές μονάδες, τονίζοντας πως υπάρχει κόσμος που επιλέγει να διαμείνει σε μια αδειούχα τουριστικά καταλύματα χωρίς ωστόσο να έχει, όπως είπε, συγκεκριμένες στατιστικές επί τούτου.

Ερωτηθείς σχετικά είπε πως ενισχύθηκαν φέτος οι πτήσεις από νέους προορισμούς, όπως το καλοκαίρι από την Γαλλία που συνήθως δεν υπήρχαν και μάλιστα από δύο νέα αεροδρόμια.

Σε σχέση με τη γερμανική αγορά ο κ. Μιχαηλίδης ανέφερε πως υπήρχαν φέτος πτήσεις αλλά η απόδοση δεν ήταν αυτή που ανέμεναν.

Χαρακτήρισε επίσης σημαντικό να μπουν νέες πτήσεις και να διατηρηθούν, αναφέροντας πως μακροπρόθεσμα η στρατηγική πρέπει να είναι να δημιουργηθεί ζήτηση για τον προορισμό της Κύπρου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top