Έπεσε ξύλο στη Βουλή της Ιορδανίας στη διάρκεια συνεδρίασης - ΒΙΝΤΕΟ

Έπεσε ξύλο στη Βουλή της Ιορδανίας στη διάρκεια συνεδρίασης - ΒΙΝΤΕΟ

Ιορδανοί βουλευτές πιάστηκαν σήμερα στα χέρια, με αποτέλεσμα να διακοπεί συνεδρίαση του κοινοβουλίου, όπου συζητείτο το θέμα της ισότητας ανδρών-γυναικών στο πλαίσιο μιας συνταγματικής αναθεώρησης, όπως μεταδίδει η κρατική τηλεόραση της χώρας.

Η κυβέρνηση θέλει να αναθεωρήσει το Σύνταγμα και κυρίως να συμπεριλάβει την αναφορά "Ιορδανές" στο κεφάλαιο II, με τίτλο "δικαιώματα και καθήκοντα των Ιορδανών", που έχει να κάνει με την ισότητα των δικαιωμάτων των πολιτών.

Πολλοί βουλευτές αντιτίθενται σε αυτήν την αναθεώρηση, κρίνοντάς την "περιττή", σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο al-Mamlaka, που αναμετέδωσε τη συνεδρίαση. "Αποτελεί ντροπή για εμάς να προστεθεί η λέξη Ιορδανές", είπε ένας εκ των βουλευτών αυτών, ο Ράεντ Σμεϊράτ, χρησιμοποιώντας έναν πολύ αρνητικό αραβικό όρο.

Αυτές οι δηλώσεις προκάλεσαν την οργή του Προέδρου του κοινοβουλίου Αμπντελκαρίμ αλ-Νταγμί, ο οποίος απαίτησε από τον Σμεϊράτ να ζητήσει συγγνώμη. Ένας άλλος βουλευτής, ο Σουλεϊμάν Αμπού Γιαχιά, ζήτησε από τον Νταγμί να διακόψει τη συνεδρίαση, ωστόσο εκείνος αρνήθηκε, με αποτέλεσμα ο Γιαχιά να του απαντήσει "Δεν καταλαβαίνεις τίποτα εσύ!".

Ο Πρόεδρος του κοινοβουλίου του ζήτησε να αποχωρήσει από την αίθουσα και την ώρα που εκείνος εγκατέλειπε την ολομέλεια, ξέσπασαν συμπλοκές μεταξύ βουλευτών, σύμφωνα με τις εικόνες που μεταδόθηκαν σε απευθείας σύνδεση. Η συνεδρίαση διακόπηκε και αναβλήθηκε για αύριο.

Δείτε εδώ το βίντεο:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κυπριακό: Το μήνυμα Κωνσταντίνου Κόμπου - Το παιχνίδι εντυπώσεων και οι κόκκινες γραμμές

Κυπριακό: Το μήνυμα Κωνσταντίνου Κόμπου - Το παιχνίδι εντυπώσεων και οι κόκκινες γραμμές

Σε μια περίοδο όπου οι ισορροπίες στο Κυπριακό παραμένουν εύθραυστες, η Λευκωσία επιχειρεί να κρατήσει τη διαδικασία εντός θεσμικού πλαισίου και να αποτρέψει ερμηνείες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε νέα αδιέξοδα. Η δημόσια τοποθέτηση του Υπουργού Εξωτερικών Κωνσταντίνου Κόμπου απέναντι στις πρόσφατες δηλώσεις της Προσωπικής Απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Μαρίας Άνχελα Ολγκίν, αποτελεί σαφή μήνυμα προς όλα τα μέρη: το Κυπριακό δεν κινείται με ερμηνείες ούτε με αποσπασματικές ερμηνείες δηλώσεων.

BEST OF TOTHEMAONLINE