ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Eurostat: Τα έξοδα κατοικίας, νερού και ηλεκτρισμού είναι οι μεγαλύτερες οικιακές δαπάνες σε Κύπρο και ΕΕ

Eurostat: Τα έξοδα κατοικίας, νερού και ηλεκτρισμού είναι οι μεγαλύτερες οικιακές δαπάνες σε Κύπρο και ΕΕ

Τα έξοδα για κατοικία, νερό, ηλεκτρικό ρεύμα, φυσικό αέριο και άλλα καύσιμα αποτελούσαν το 25,7% των δαπανών των νοικοκυριών στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2020, έχοντας αυξηθεί κατά 2,2 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το 2019 σύμφωνα με στοιχεία τα οποία έδωσε στη δημοσιότητα η Eurostat, το στατιστικό γραφείο της ΕΕ.

Σε σχέση με το 2019 σημειώθηκαν αυξήσεις και στις κατηγορίες εξόδων για τρόφιμα και μη αλκοολούχα ποτά (αύξηση 1,8 ποσοστιαίες μονάδων στο 14,8%) και για έπιπλα και οικιακό εξοπλισμό (αύξηση 0,5% στο 6,0%).

Όπως αναφέρεται, οι αυξήσεις αυτές σχετίζονται με τα περιοριστικά μέτρα που επιβλήθηκαν στα κράτη μέλη της ΕΕ. Οι περιορισμοί επηρέασαν και άλλες κατηγορίες εξόδων, όπως την κατηγορία «εστιατόρια και ξενοδοχεία» (μείωση 2,7 ποσοστιαίων μονάδων στο 6,0%), των μεταφορών (μείωση 1,5 ποσοστιαίων μονάδων στο 11,6%) και αναψυχής και πολιτισμού (μείωση 0,9 ποσοστιαίων μονάδων στο 7,8%).

Στην Κύπρο το 2020, η μεγαλύτερη κατηγορία οικιακών δαπανών αφορούσε έξοδα για κατοικία, νερό, ηλεκτρικό ρεύμα, φυσικό αέριο και άλλα καύσιμα (18%). Ακολουθούν τα τρόφιμα και μη αλκοολούχα ποτά (14,1%), τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία (12,9%), οι μεταφορές (12,5%), άλλα αγαθά και υπηρεσίες (10,2%), η αναψυχή και ο πολιτισμός (6,8%), τα έπιπλα και ο οικιακός εξοπλισμός (5,8%), αλκοολούχα ποτά και καπνός (5,6%), ο ρουχισμός και τα παπούτσια (5,1%), η εκπαίδευση (3,6%), οι επικοινωνίες (2,9%) και η υγεία (2,5%).

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top