ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αρχιεπίσκοπος προς κληρικούς: «Θα τους δώσω μια τελευταία ευκαιρία....μετά θα αρχίσω να βάζω τιμωρίες»

Αρχιεπίσκοπος προς κληρικούς: «Θα τους δώσω μια τελευταία ευκαιρία....μετά θα αρχίσω να βάζω τιμωρίες»

Ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρεται στην ανυπακοή των μέτρων από τους κληρικούς και στις «τιμωρίες» που θα προβεί εάν δεν συνεργαστούν.

Για το θέμα των ανεμβολίαστων κληρικών μίλησε στην κρατική τηλεόραση ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος. Τόνισε πως θα δώσει ακόμα μια ευκαιρία στους ιερείς που δεν τήρησαν μέχρι στιγμής τα μέτρα, ειδάλλως θα προβεί σε τιμωρίες για το καλό του λαού, εφόσον νιώθει ότι δεν ήταν αυστηρός και δεν τήρησε το καθήκον του.

«Σκέφτηκα ότι η δράση φέρνει αντίδραση και αντί να κάνω καλό, μπορεί να προκύψει κακό. Ανέβαλα τις αποφάσεις μου, αλλά όταν αγωνίζεται η διοικούσα εκκλησία και δεν υπακούουν... Η Εκκλησία θέλει αυστηρότητα, υπακοή, ταπείνωση και αγάπη. Εάν ο κληρικός δεν έχει αυτές τις αρετές, πως θα βοηθήσει το λαό μας; Ο λαός μας είναι θαυμάσιος, είναι θρησκευόμενος και το βλέπω καθημερινά», δήλωσε. Συνέχισε λέγοντας πως ο καθένας έχει δικαίωμα να κάνει ότι θέλει στο σπίτι του αλλά οι ιερείς, εφόσον τάχθηκαν να υπηρετούν τον λαό, οφείλουν να το κάνουν σωστά.

Ο Αρχιεπίσκοπος στέλνει μήνυμα στους κληρικούς, υπογραμμίζοντας: «θα τους δώσω μια τελευταία ευκαιρία, μακάρι να φύγει η πανδημία, αλλά αν δεν φύγει, θα αρχίσω να βάζω τιμωρίες κι αν θέλουν να φύγουν από κοντά μου, ας φύγουν. Προσφέρω τέσσερα εκατομμύρια το χρόνο στο ταμείο μισθοδοσίας του κλήρου. Μπορώ να αφαιρέσω εκείνο που δίδω. Μπορώ να τους τιμωρήσω και αν δεν τους αρέσει, η πόρτα είναι ανοιχτή. Θα το κάνω για το καλό του λαού, όχι γιατί έτσι θέλω ή έτσι μου γουστάρει».

Για το ενδεχόμενο λήψης μέτρων τα Θεοφάνεια, ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε ότι η Κυβέρνηση σκέφτεται να τους αποτρέψει από το να πάνε στη θάλασσα. «Αν η Κυβέρνηση καταφέρει να εμποδίσει τον κόσμο, εμείς δεν θα πάμε», κατέληξε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top