ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βουλή: Ομόφωνα απέρριψε την αναπομπή στο νόμο για μείωση του ΦΠΑ στον ηλεκτρισμό

Βουλή: Ομόφωνα απέρριψε την αναπομπή στο νόμο για μείωση του ΦΠΑ στον ηλεκτρισμό

Ομόφωνα με 43 ψήφους υπέρ, η Ολομέλεια της Βουλής απέρριψε την αναπομπή, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, του νόμου που είχε ψηφίσει για την οριζόντια μείωση του ΦΠΑ στον ηλεκτρισμό από το 19% στο 9%.

Εκτός από τα κόμματα της αντιπολίτευσης που είχαν υποστηρίξει τη συγκεκριμένη πρόταση νόμου, την αναπομπή απέρριψε τελικά και ο Δημοκρατικός Συναγερμός, με τον Βουλευτή του ΔΗΣΥ Χάρη Γεωργιάδη να αναφέρει ότι το κόμμα δεν αλλάζει τη θέση του επί της ουσίας, αλλά την απορρίπτει για λόγους τάξης και συνταγματικής ορθότητας, με σεβασμό στο δικαίωμα του Κοινοβουλίου να καθορίζει τη φορολογική πολιτική του κράτους.

Κατά τη συνεδρία της Επιτροπής Οικονομικών που προηγήθηκε της Ολομέλειας, ο Υπουργός Οικονομικών υπενθύμισε ότι η Κυβέρνηση έλαβε μέτρα όσον αφορά τη μείωση της επιβάρυνσης στο ηλεκτρικό ρεύμα με μείωση 10% για τους επόμενους μήνες στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, αλλά και μείωση του ΦΠΑ στο ηλεκτρικό ρεύμα για τρεις μήνες από 19% στο 9% για τα νοικοκυριά, ανταποκρινόμενη και στις εκκλήσεις της Βουλής και επιπλέον προχώρησε σε μείωση του ΦΠΑ στο 5% για τις ευάλωτες ομάδες για περίοδο έξι μηνών.

Εξέφρασε την άποψη ότι η Κυβέρνηση έλαβε πολύ περισσότερα μέτρα από άλλες χώρες που είχαν μεγαλύτερη αύξηση στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος. Είπε επίσης ότι έκανε έκκληση στη Βουλή να αποφεύγει προτάσεις νόμου που είναι αστόχευτες, εκφεύγουν των κατευθυντήριων γραμμών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και θέτουν σε κίνδυνο τη βιωσιμότητα των δημοσίων οικονομικών, όπως η συγκεκριμένη πρόταση.

Εξηγώντας την αναπομπή στην Επιτροπή, εκπρόσωπος της Νομικής Υπηρεσίας είπε ότι αυτή παραβιάζει το ευρωπαϊκό δίκαιο, την αρχή της διάκρισης των εξουσιών, ενώ εκτροχιάζει τον δημοσιονομικό προγραμματισμό του κράτους με κόστος 75 εκ ευρώ ετησίως, χωρίς να υπάρχει χρονικό όριο στην ισχύ αυτής της πρότασης.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top