Σοκ στην Ινδία: Άνδρας πουλούσε γυναίκες μέσω εφαρμογής

Σοκ στην Ινδία: Άνδρας πουλούσε γυναίκες μέσω εφαρμογής

Έναν 21χρονο Ινδό συνέλαβε η αστυνομία της Ινδίας με την κατηγορία ότι ανέβασε σε εφαρμογή τις φωτογραφίες περισσότερων από 100 μουσουλμάνων γυναικών λέγοντας ότι είναι «προς πώληση».

Ο φοιτητής από τη νότια πόλης της Μπανγκαλόρ έκανε τις δημοπρασίες του στην εφαρμογή Bulli Bai, με την οποία πιστεύεται ότι συνδεόταν επιχειρηματικά. Έκτοτε η εφαρμογή έκλεισε μετά τις αντιδράσεις.

Οι γυναίκες που «τέθηκαν» προς πώληση ήταν επιφανείς μουσουλμάνες δημοσιογράφοι και ακτιβίστριες και πήραν μέρος στην ψεύτικη δημοπρασία χωρίς τη θέλησή τους.

Είναι η δεύτερη φορά που μουσουλμάνες γυναίκες «βγαίνουν» σε online δημοπρασία. Το ίδιο είχε γίνει και τον περασμένο Ιούλιο όπου τα προφίλ περισσότερων από 80 γυναικών ανέβηκαν online.

Και στις δύο περιπτώσεις, στόχος ήταν ο εξευτελισμός και η υποβάθμισή τους καθώς οι συγκεκριμένες γυναίκες είχαν ταχθεί κατά του εντεινόμενου εθνικισμού υπό τον πρωθυπουργό Ναρέντρα Μόντι.

Πηγή: cnn.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Διαφάνεια, αμεροληψία και δημόσια λογοδοσία: Τα ερωτήματα που ανακύπτουν γύρω από την επιλογή της επικεφαλής της έρευνας για το «Κράτος Μαφία»

Διαφάνεια, αμεροληψία και δημόσια λογοδοσία: Τα ερωτήματα που ανακύπτουν γύρω από την επιλογή της επικεφαλής της έρευνας για το «Κράτος Μαφία»

Η εμπιστοσύνη των πολιτών στους θεσμούς δεν εξαρτάται μόνο από το τελικό αποτέλεσμα μιας έρευνας αλλά, πρωτίστως, από την πεποίθηση ότι κάθε στάδιο της διαδικασίας πραγματοποιήθηκε με απόλυτη ανεξαρτησία, διαφάνεια και αντικειμενικότητα. Όταν πρόκειται για υποθέσεις που προκαλούν έντονο δημόσιο ενδιαφέρον και απασχολούν την κυπριακή κοινωνία, η ανάγκη αυτή καθίσταται ακόμη πιο επιτακτική.

BEST OF TOTHEMAONLINE