ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε θέση...οδηγού τη Δευτέρα ο Αβέρωφ για τις Προεδρικές- Παρέμβαση Αναστασιάδη στον Χριστοδουλίδη

Σε θέση...οδηγού τη Δευτέρα ο Αβέρωφ για τις Προεδρικές- Παρέμβαση Αναστασιάδη στον Χριστοδουλίδη

Στις 'ράγες' των Προεδρικών εκλογών μπαίνει την πρώτη μέρα της ερχόμενης βδομάδας ο Δημοκρατικός Συναγερμός και ο πρόεδρος του κόμματος, Αβέρωφ Νεοφύτου, βρίσκεται στη θέση του οδηγού, αφού εκτός συγκλονιστικού απροόπτου δεν αναμένεται να υπάρξει ανθυποψήφιος.

Η διαδικασία για τη διεκδίκηση του χρίσματος θα αρχίσει το πρωί της Δευτέρας 10 Ιανουαρίου 2022 και θα ολοκληρωθεί το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, ενώ την επομένη, δηλαδή την Τρίτη 11/1/2022, θα συνέλθει το Πολιτικό Γραφείο του κόμματος για να εξετάσει την εγκυρότητα των αιτήσεων ενδιαφέροντος και να τις υποβάλει προς το Ανώτατο Συμβούλιο, το οποίο έχει προγραμματισμένη σύνοδο για το Σάββατο 12 Μαρτίου 2022.

Εάν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες ότι ουδείς πέραν του Αβέρωφ Νεοφύτου θα εκδηλώσει ενδιαφέρον, τότε ουσιαστικά από τη Δευτέρα ο πρόεδρος της παράταξης θα είναι και ο υποψήφιος του κόμματος για τις προεδρικές του 2023, αφού εάν δεν υπάρξει οποιαδήποτε ανατροπή, η διαδικασία επικύρωσης της 12ης Μαρτίου από το Ανώτατο Συμβούλιο θα έχει τυπικό χαρακτήρα. Με βάση το καταστατικό το Ανώτατο υποδεικνύει με εκλογή τον υποψήφιο του Κόμματος για τις προεδρικές εκλογές και μπορεί να παραπέμψει το αποτέλεσμα για επικύρωση από παγκύπριο σύνεδριο.

Οι κινήσεις Χριστοδουλίδη

Η ερώτηση του…ενός εκατομμυρίου ευρώ για τις προθέσεις του Νίκου Χριστοδουλίδη παραμένει αναπάντητη. Ο υπουργός Εξωτερικών δεν κρύβει το ενδιαφέρον του για τις προεδρικές εκλογές και υποστηρίζει ότι είναι νωρίς να αποφασίσει τα επόμενα του βήματα. Όπως ανέφερε και στην επιστολή που απέστειλε στην τελευταία συνεδρίαση του Πολιτικού Γραφείου, από την οποία απουσίαζε, θεωρεί ότι η συζήτηση και η απόφαση για τις προεδρικές είναι πρόωρη και ότι αυτή την ώρα προέχει η υλοποίηση του κυβερνητικού έργου.

Η στάση του Νίκου Χριστοδουλίδη προκαλεί πονοκεφάλους στην Πινδάρου, η οποία αυξάνει την πίεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ώστε το ζήτημα να κλείσει οριστικά. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης καλείται να εξαντλήσει την επιρροή του προκειμένου να υπάρξει η πλέον συμφέρουσα απόφαση τόσο για την παράταξη όσο και για την κυβέρνηση. Νίκος Αναστασιάδης και Νίκος Χριστοδουλίδης συζήτησαν το θέμα τις τελευταίες μέρες με τον υπουργό Εξωτερικών να υποστηρίζει ότι ακόμη δεν έχει αποφασίσει εάν το 2023 θα ακολουθήσει τη δική του πορεία. Όπως πληροφορείται το themaonline, τις επόμενες μέρες θα υπάρξει και νέα παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος θα επιδιώξει το κλείσιμο του θέματος το συντομότερο, ει δυνατόν προτού οι διαδικασίες στον ΔΗΣΥ πάρουν μη αναστρέψιμη πορεία.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Εβελίνα Σκίτσκο: Είναι ερωτευμένη και μόλις μας έδειξε τον σύντροφο της



Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Στα βαθιά εισέρχεται το Κυπριακό, ενώ καθοριστικό θα είναι το επόμενο διάστημα μέχρι το τέλος Μαΐου. Η Μαρία Ανχέλα Ολγκίν ετοιμάζει βαλίτσες για μια σειρά από επισκέψεις σε χώρες της Ευρώπης, ξεκινώντας από το Βερολίνο ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί σε Παρίσι και Βρυξέλλες, με στόχο να διερευνήσει το ενδεχόμενο εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια που καταβάλλουν τα ΗΕ, για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top