Αντιδράσεις προκάλεσαν οι καταγγελίες του Υπουργού Υγείας, Μιχάλη Χατζηπαντέλα για τους προσωπικούς γιατρούς. Συγκεκριμένα τόνισε ότι οι προσωπικοί γιατροί είναι απόντες από τη μάχη κατά της πανδημίας, ότι δεν απαντούν τηλέφωνα σε ασθενείς αλλά και ότι δημιουργούν διάφορα προβλήματα.
Ο Πρόεδρος της εταιρείας Προσωπικών και οικογενειακών γιατρών, Ανδρέα Πολυνείκης μίλησε στο SIGMA, στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο» σχολιάζοντας τις καταγγελίες του Υπουργού.
«Με όλο το σεβασμό προς τον Υπουργό κάπου εδώ υπάρχει ένα λάθος στην ανακοίνωση του. Οι προσωπικοί γιατροί είναι αυτοί που επωμίστηκαν το μεγαλύτερο βάρος της επιδημίας γιατί καθημερινά επί 24ωρου βάσεως βρίσκονται σε επαφή με τους ασθενείς που είναι γραμμένοι στη λίστα τους, να τους δώσουν πληροφορίες, να τους ελευθερώσουν όταν τελειώσει ο περιορισμός και όχι μόνο και να εξετάζουν και όλους τους ασθενείς τους», είπε συγκεκριμένα.
«Στα ιατρεία που εξετάζουν έρχονται όλων των ειδών άτομα. Έχω ασθενή που με ξύπνησε η ώρα 6:30 το πρωί με πυρετό 39 και λέει έκαμα self test και είναι αρνητικό. Είναι όμως; Και θα έρθει στο ιατρείο μου να τον εξετάσω οπότε πρέπει να είμαι 3 φορές προσεχτικός», πρόσθεσε ο κύριος Πολυνείκης.
Παράλληλα τόνισε πως ο προσωπικός γιατρός δεν είναι τοποθετημένος να εργάζεται 24 ώρες το 24ωρο, 7 μέρες την εβδομάδα διότι είναι και αυτός άνθρωπος. «Μπορεί να είναι οπουδήποτε και να μην απαντήσει εκείνη τη στιγμή», ανέφερε.
«Άλλο συνήθειο που έχουν οι ασθενείς κτυπούν 2 φορές το τηλέφωνο και το κλείνουν και σου λέει αν θέλουν ας με πάρουν πίσω»
«Υπάρχει κόσμος που λόγω φοβίας, λόγω άγχους με το παραμικρό παίρνουν τον προσωπικό γιατρό και τον ρωτούν διάφορα πράγματα»
«Γιατί πρέπει να μας τηλεφωνούν εμάς να μας ανακοινώνουν ότι είναι θετικοί; για να χάνουμε την ώρα μας;»
Όσο αφορά τις πρώτες βοήθειες ο Πρόεδρος της εταιρείας Προσωπικών και οικογενειακών γιατρών επισήμανε πως μετά από πολλή σκέψη θα στείλουν κάποιον εκεί και ότι είναι πολύ δύσκολο να κάνουν διάγνωση από το τηλέφωνο, να δουν τα συμπτώματα και να αποφασίσουν αν χρειάζονται ή όχι νοσηλεία.
«Αν ο ασθενής δεν είναι ευχαριστημένος έχει όλη την ελευθερία να φύγει από τον γιατρό και να πάει σε οποιοδήποτε άλλο», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κύριος Πολυνείκης.
Καταλήγοντας είπε ότι πολλές φορές οι ίδιοι οι προσωπικοί γιατροί πολλές φορές μαθαίνουν τελευταίοι τις αποφάσεις του Υπουργείου Υγείας τις οποίες πρέπει να εφαρμόσουν.
«Κάποιες φορές αυτές οι αποφάσεις δεν είναι εφαρμόσιμες», τόνισε.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Με κίτρινη προειδοποίηση, καταιγίδες και χαλάζι ο καιρός - Τι μας επιφυλάσσει για τα Χριστούγεννα
• Αλκοόλ και οδήγηση: «Καμπανάκι» για την περίοδο Χριστουγέννων - Οι ποινές και οι τιμές
• Πώς να απολαύσεις το γιορτινό τραπέζι χωρίς ενοχές – Διατροφολόγος στο «Τ»
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις