ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξεκίνησαν τα προβλήματα πριν επιστρέψουν στα σχολεία οι μαθητές - Πότε πρέπει να υποβληθούν σε τεστ για να γίνουν δεκτοί την Δευτέρα

Ξεκίνησαν τα προβλήματα πριν επιστρέψουν στα σχολεία οι μαθητές - Πότε πρέπει να υποβληθούν σε τεστ για να γίνουν δεκτοί την Δευτέρα

Ξεκίνησαν οι αντιδράσεις για την επαναλειτουργία των σχολείων με τους γονείς όσο και τους εκπαιδευτικούς να διαμαρτύρονται για την επιστροφή των μαθητών στα θρανία, την ώρα που η επιδημιολογική εικόνα της χώρας βρίσκεται στο «κόκκινο».

Τα προβλήματα ωστόσο που υπάρχουν και οι αντιδράσεις από τους γονείς, αφορούν το αρνητικό αποτέλεσμα που θα πρέπει να παρουσιάσουν τα παιδιά τους την πρώτη μέτρα επαναλειτουργίας των σχολείων, δηλαδή την ερχόμενη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου.

Μάλιστα κάποιοι γονείς δέχονται μηνύματα από ορισμένα σχολεία, που αναφέρουν ότι η εξέταση των μαθητών με rapid τεστ πρέπει να γίνει μετά τη 13:30 το μεσημέρι του Σαββάτου, 08 Ιανουαρίου ή την Κυριακή καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας. 

Σύμφωνα με το νέο διάταγμα του Υπουργού Υγείας, με την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία την ερχόμενη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου, θα πρέπει όλοι ανεξαιρέτως να προσκομίσουν αρνητική εξέταση rapid test ισχύος 48 ωρών. Το πιο πάνω μέτρα αφορά μαθητές, εκπαιδευτικούς και λοιπό προσωπικό.

Στο σημείο αυτό, να υπενθυμίσουμε ότι οι μαθητές της δημοτικής εκπαίδευσης σε ιδιωτικά και δημόσια σχολεία θα πρέπει να προσκομίζουν αρνητική εξέταση Rapid test δύο φορές την εβδομάδα.

Οι κινητές μονάδες του Υπουργείου Υγείας θα συνεχίσουν να επισκέπτονται τα σχολεία για τη διενέργεια της εξέτασης rapid test, ενώ στη μέση εκπαίδευση οι μαθητές προσκομίζουν αρνητική εξέταση rapid test ισχύος 72 ωρών. Από την άνω υποχρέωση εξαιρούνται οι μαθητές που ολοκλήρωσαν το εμβολιαστικό τους πρόγραμμα (δύο δόσεις) ή κατέχουν πιστοποιητικό νόσησης ισχύος 180 ημερών.

Από την πλευρά του ο Υπουργός Παιδείας Πρόδρομος Προδρόμου, εξέφρασε την ετοιμότητα του υπουργείου να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες τις οποίες δημιουργεί η έξαρση της πανδημία.

Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο, διαβεβαίωσε πως δεν τίθεται θέμα υποστελέχωσης των σχολείων, εφόσον αυξηθεί ο αριθμός μολύνσεων σε εκπαιδευτικούς.

Την ίδια ώρα τόνισε ότι οι αποφάσεις του υπουργείου Παιδείας βασίζονται πάντα στις εισηγήσεις των επιδημιολόγων και επεσήμανε πως εναπόκειται στη συμπεριφορά μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων, η ομαλή και ασφαλής λειτουργία των σχολείων.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top