Παρατεταμένη προστασία κατά σοβαρής νόσησης από 3η δόση εμβολίου Covid δείχνουν βρετανικά στοιχεία

Παρατεταμένη προστασία κατά σοβαρής νόσησης από 3η δόση εμβολίου Covid δείχνουν βρετανικά στοιχεία

Η ενισχυτική δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού συνεχίζει να παρέχει υψηλό βαθμό προστασίας έναντι σοβαρής νόσησης στους πιο ηλικιωμένους μετά από τρεις μήνες, δείχνουν τα νεότερα στοιχεία επί πραγματικών δεδομένων στο Ηνωμένο Βασίλειο.


Τα στοιχεία της Υπηρεσίας Ασφάλειας Υγείας Ηνωμένου Βασιλείου δείχνουν ότι η προστασία έναντι νοσηλείας από την τρίτη δόση διατηρείται περίπου στο 90% για τις ηλικίες από 65 ετών και πάνω.

Η προστασία έναντι ήπιας συμπτωματικής λοίμωξης είναι πιο βραχύβια και μειώνεται περίπου στο 30% μετά από τρεις μήνες.

Με δύο δόσεις του εμβολίου η προστασία έναντι σοβαρής νόσησης πέφτει περίπου στο 70% μετά από τρεις μήνες και στο 50% μετά από έξι μήνες.

Με βάση τα στοιχεία αυτά η βρετανική Ενιαία Επιτροπή Εμβολιασμών και Ανοσοποίησης τονίζει ότι προτεραιότητα είναι να χορηγηθούν σε όσους τις δικαιούνται οι τρεις δόσεις και όχι να προγραμματιστεί η χορήγηση τέταρτης δόσης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: «Το κράτος είναι οι πολίτες του - Είναι το κίνητρο και το κριτήριο κάθε δημοκρατικού πολιτεύματος»

ΠτΔ: «Το κράτος είναι οι πολίτες του - Είναι το κίνητρο και το κριτήριο κάθε δημοκρατικού πολιτεύματος»

Η Πολιτεία έχει χρέος και ελάχιστη υποχρέωση να στηρίζει τους εθελοντές και να αναδεικνύει την αξία του εθελοντισμού, είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, μιλώντας σε εκδήλωση για τη Διεθνή Ημέρα Εθελοντισμού, στο Προεδρικό Μέγαρο.