ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στεφάνου για Προεδρικές: «Δεν μας επηρεάζουν οι αντιπαραθέσεις στον ΔΗΣΥ»

Στεφάνου για Προεδρικές: «Δεν μας επηρεάζουν οι αντιπαραθέσεις στον ΔΗΣΥ»

Από το βήμα του παγκυπρίου συνεδρίου της ΕΔΟΝ μίλησε για τις Προεδρικές εκλογές του 2023 ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου.

Ερωτηθείς πως το ΑΚΕΛ πως προχωρεί σχετικά με τις προεδρικές εκλογές, απάντησε πως «το ΑΚΕΛ έχει τις δικές του διαδικασίες και ασφαλώς αυτές τις διαδικασίες θα τις ακολουθήσουμε. Περιλαμβάνουν συζήτηση στα καθοδηγητικά σώματα, συζήτηση με τον κόσμο του κόμματος – μέλη και φίλους και νέες δυνάμεις- και Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί κάποια στιγμή σε ένα έκτακτο παγκύπριο συνέδριο όπου θα παρθούν τελικές αποφάσεις».

Μέχρι τότε όμως, πρόσθεσε, χρειάζεται ασφαλώς να δούμε με άλλα κόμματα αν μπορούμε να βρούμε κοινή συνισταμένη έτσι ώστε να έχουμε μια συνεργασία για τις προεδρικές εκλογές. Αυτό θα επιδιώξουμε. Αντιλαμβάνεστε όμως, ότι συνεργασίες για το ΑΚΕΛ δεν είναι γενικές και αόριστες. Έχουν περιεχόμενο. Θα πρέπει να υπάρχουν συγκλίσεις και συναινέσεις σε βασικά θέματα τα οποία καθορίζουν και την πορεία του τόπου και της κοινωνίας.

Την ίδια ώρα πέραν από άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης θα κάνουμε αυτό το διάλογο και με τον δικό μας τον κόσμο. Έχουμε ένα χρονοδιάγραμμα το οποίο δεν το έχουμε παραβιάσει. Την ίδια ώρα όμως και οι διαδικασίες επηρεάζονται και από το τι συμβαίνει και στο πολιτικό σκηνικό και από το πόσο γοργά προχωρούν οι διαδικασίες εντός. Πιστεύω ότι σύντομα θα έχουμε περισσότερες εξελίξεις σε σχέση με τις προσπάθειες οι οποίες γίνονται ενόψει τον προεδρικών εκλογών. Το βέβαιο είναι ότι το ΑΚΕΛ έγκαιρα θα έχει τις αποφάσεις του.

Όπως δήλωσε ο Στέφανος Στεφάνου, έχει τεθεί χρονοδιάγραμμα σύμφωνα με το οποίο μέσα στην άνοιξη θα λάβουν τις αποφάσεις τους, κάτι που σημαίνει ότι θα υπάρχει επαρκής χρόνος ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2023 να κάνουν και την απαραίτητη δουλειά.

Πρόσθεσε πως οι αντιπαραθέσεις στον ΔΗΣΥ ασφαλώς δεν θα επηρεάσουν τις επιλογές του ΑΚΕΛ. «Από εκεί και πέρα αντιλαμβάνεστε ότι το κάθε κόμμα έχει τις δικές του διαδικασίες ο κόσμος μας παρακολουθεί και μας κρίνει. Εγώ δεν υπεισέλθω στο τι γίνεται στο ΔΗΣΥ. Εμείς θα κάνουμε τη δουλειά μας».

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μέχρι πότε θα μας «πνίγει» η σκόνη - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top