ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κατεχόμενα: Στις κάλπες 203 χιλιάδες άτομα στις 23/1 για τις «βουλευτικές εκλογές»

Κατεχόμενα: Στις κάλπες 203 χιλιάδες άτομα στις 23/1 για τις «βουλευτικές εκλογές»

Οριστικοποιήθηκε και ανακοινώθηκε στα κατεχόμενα σήμερα Κυριακή 9 Ιανουαρίου ο κατάλογος με τους ψηφοφόρους που έχουν δικαίωμα ψήφου στις πρόωρες «βουλευτικές εκλογές» σε δύο εβδομάδες, την 23η Ιανουαρίου. Πρόκειται για 203.792 άτομα. Οι κάλπες θα λειτουργήσουν την μεθεπόμενη Κυριακή από τις 8 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του «ανωτάτου εκλογικού συμβουλίου», από τις 6.00μμ που θα κλείσουν οι κάλπες και μέχρι τις 7.00μμ, για μία ώρα, απαγορεύεται η δημοσιοποίηση αποτελεσμάτων. Υπενθυμίζεται ότι στα κατεχόμενα υπάρχουν τρεις επιλογές ψήφου, σφραγίδα, σφραγίδα και επιλογή, μεικτή ψήφος (ΣΣ: οριζόντια ψηφοφορία).

Πρώτα θα καταμετρηθούν οι ψήφοι των κομμάτων και μετά των υποψηφίων. Είναι η δεύτερη φορά που οι «βουλευτικές» διεξάγονται με τροποποίηση του «περί εκλογών νόμου» και με μια μακρά λίστα, από την οποία ο ψηφοφόρος επιλέγει τον υποψήφιο που επιθυμεί όχι μόνο από την δική του «επαρχία». Αυτός ήταν και ο λόγος που τις προηγούμενες «βουλευτικές» τον Ιανουάριο του 2018, η καταμέτρηση είχε καθυστερήσει να ολοκληρωθεί και οι άκυρες ψήφοι έφτασαν το 11,1%.

Η «πρόεδρος» του «συμβουλίου» Ναρίν Φερντί Σιεφίκ ξεκαθάρισε ότι όσοι νοσούν με κορωνοϊό δεν θα προσέλθουν στις κάλπες. Τα υγειονομικά μέτρα με τα οποία η ψηφοφορία θα διεξαχθεί δεν έχουν ακόμη αποφασιστεί, πρόσθεσε, θα αναμένουν και τις αποφάσεις της «ανώτατης επιτροπής λοιμωδών νοσημάτων» του «υπουργείου υγείας».

Συνολικά στις 6 «επαρχίες» στα κατεχόμενα θα στηθούν 763 κάλπες και θα χρειαστεί να εργαστούν 2289 άτομα. Δυσκολεύτηκαν, ανέφερε, η κ. Σιεφίκ, να βρουν και τα άτομα που θα στελεχώσουν τα εκλογικά κέντρα.

Οι κάλπες κατανέμονται ως εξής: Λευκωσία 231, Αμμόχωστο 196, Κερύνεια 164, Μόρφου 55, Τρίκωμο 87 και Λεύκα 30.

ΠΗΓΗ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πτώμα στη Σωτήρα: Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού

Ανείπωτη θλίψη για την 8χρονη Καισσαριανή: Πότε θα γίνει η κηδεία - Η παράκληση της οικογένειας

«Θα σε σκοτώσω» - Μαθητής στη Γαλλία γρονθοκόπησε, χαστούκισε και απείλησε καθηγητή επειδή του έκανε παρατήρηση



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top