ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρώτη φορά στην Άγκυρα για επαφές ο ψευδο-πρωθυπουργός – Βλέπει τον Ερντογάν

Πρώτη φορά στην Άγκυρα για επαφές ο ψευδο-πρωθυπουργός – Βλέπει τον Ερντογάν

Ο «πρωθυπουργός» Φαΐζ Σουτζούογλου πραγματοποιεί σήμερα Τρίτη 1 Ιανουαρίου την πρώτη του επίσκεψη στην Άγκυρα, ως «πρωθυπουργός», όπου θα έχει αύριο ξεχωριστές συναντήσεις με τον Τούρκο Αντιπρόεδρο Φουάτ Οκτάι και αργότερα με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με την εφημερίδα «Κίπρις».

Όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, ο κ. Σουτζούογλου θα συνοδεύεται κατά τις συναντήσεις από τον «υφυπουργό οικονομικών» και τον «αναπληρωτή πρωθυπουργό».

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα, ο κ. Σουτζούογλου επανέλαβε ότι μεταβαίνει στην Άγκυρα κατόπιν πρόσκλησης και θα επιστρέψει στα κατεχόμενα την Πέμπτη.

Είπε ακόμα ότι «όπως γνωρίζετε, μετά που ανέλαβα τα καθήκοντα ως πρωθυπουργός, είχα μόνο τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο Πρόεδρο. Δεν είχα κατορθώσει να τον συναντήσω. Κατά τη συνάντηση, θα συζητήσουμε κατά πάσα πιθανότητα την οικονομική κατάσταση της χώρας. Πηγαίνουμε προετοιμασμένοι. Θα εκφράσουμε ξεκάθαρα την οικονομική και δημοσιονομική κατάσταση της χώρας».

Αναφέροντας ότι σκέφτεται πως η αυριανή συνάντηση θα είναι μια προκαταρκτική συνάντηση, ο Σουτζούογλου είπε ότι «την προσεχή περίοδο, μετά τον σχηματισμό της κυβέρνησης, θα συζητήσουμε την οικονομία σε επίπεδο τεχνικό. Σκέφτομαι ότι αυτή η συνάντηση θα είναι μια προκαταρκτική. Αμέσως μετά τον σχηματισμό της κυβέρνησης, θα αναζητήσουμε μαζί λύσεις για τις οικονομικές και δημοσιονομικές δυσκολίες. Γνωρίζουμε ότι η Τουρκία δεν θα μας αφήσει μόνους. Θα βρίσκεται κοντά μας, όπως πάντα σε κάθε δυσκολία που βιώνουμε. Θα υποβάλουμε σε αυτούς τα έργα μας».

Σχολιάζοντας τις τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις επικείμενες πρόωρες «βουλευτικές εκλογές», ο Σουτζούογλου ανάφερε ότι διαφαίνεται από τα αποτελέσματα όλων των δημοσκοπήσεων ότι το Κόμμα Εθνικής Ενότητας (UBP) θα βρίσκεται στην «κυβέρνηση» είτε μόνο είτε με συμμαχία ενός μικρού κόμματος.

Στη συνέχεια, ο Σουτζούογλου επανέλαβε ότι στόχος τους είναι η μονοκομματική και αυτοδύναμη «κυβέρνηση», σημειώνοντας ότι η «χώρα» έχει ανάγκη από σταθερότητα.

Σε δηλώσεις του στο παράνομο αεροδρόμιο κατεχόμενης Τύμβου πριν την αναχώρησή του για την Άγκυρα, είπε ότι αυτή θα είναι η πρώτη «επίσημη επίσκεψή» του στην Άγκυρα και ότι θα συζητήσουν εκτενώς όλα τα προβλήματα και τα οικονομικά.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Οδηγός κίνδυνος: Γυναίκα οδηγούσε αντίθετα στον αυτοκινητόδρομο - Βρισκόταν υπό την επήρεια μέθης και ναρκωτικών

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top