ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Φθαρμένο τελικά το σχοινί που χρησιμοποίησε ο άτυχος Ξάνθος στην κατάβαση του - Οκτώ μήνες μετά το πόρισμα από εμπειρογνώμονα

Φθαρμένο τελικά το σχοινί που χρησιμοποίησε ο άτυχος Ξάνθος στην κατάβαση του - Οκτώ μήνες μετά το πόρισμα από εμπειρογνώμονα

Με μεγάλη αγωνία αναμενόταν το τελικό πόρσιμα από ειδικό εμπειρογνώμονα για το μοιραίο σχοινί που χρησιμοποιήθηκε από τον 32χρονο Λοχαγό της Εθνικής Φρουράς, Ξάνθο Κυριάκου, ο οποίος σκοτώθηκε σε κατάβαση του στην Τροοδίτισσα, την Τρίτη 25 Μαϊου. 

Ειδικός εμπειρογνώμονας στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο Πανεπιστήμιο Πατρών μελέτησε με εξειδικευμένες εξετέσεις που δεν υπήρχε δυνατότητα να γίνουν στην Κύπρο το μοιραίο σχοινί, έτσι ώστε να διαφανεί η καταλληλότητα του για τον τρόπο που χρησιμοποιήθηκε καθώς και η κατάσταση αντοχής του. Όπως διαπιστώθηκε στο σχοινί υπάρχουν διάφορα σημεία φθοράς, μερικά από τα οποία φαίνεται να προϋπήρχαν. 

Όπως πληροφορούμαστε εντός του επόμενου μήνα αναμένεται να μεταβεί στην Ελλάδα ανακριτής του Τμήματος Ανιχνεύσεων Εγκλημάτων για παραλαβή του πορσίμσατος από τον εμπειρογνώμονα, αλλά και του τεκμηρίου (σχοινί). Στη συνέχεια θα κριθεί κατά πόσο χρειάζεται περισσότερη διερεύνηση από την Αστυνομία με τα νέα δέδομενα καθώς οι έρευνες έχουν ολοκληρωθεί εδώ και μήνες από πλευράς της Αστυνομίας, όπου παραλήφθηκαν διάφορα άλλα τεκμήρια αλλά και δεκάδες καταθέσεις, τόσο από μάρτυρες της υπόθεσης, όσο και από ειδικούς. 

Με το παραλαβή του εν λόγω πορσίματος αναμένεται η ολοκλήρωση του φάκελου της υπόθεσης, ο οποίος στη συνέχεια θα δοθεί στον Γενικό Εισαγγελέα Γιώργο Σαββίδη, για οδηγίες στο πως θα προχωρήσει η υπόθεση. 

Υπενθυμίζουμε πως ο 32χρονος λοχαγός έχασε με πολύ θλιβερό τρόπο τη ζωή του καθώς όπως διαφάνηκε από τις εξετάσεις το σχοινί κόπηκε λίγο πριν φτάσει στην πλατφόρμα και το σώμα του διαπέρασε από ένα κενό που υπήρχε σε αυτή καταλήγοντας στο κενό. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top