ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΓΛΑΝΤΖΙΑ: Έπεσε βράχος πάνω σε σπίτι λόγω σεισμού - «Ξυπνήσαμε τρομοκρατημένοι ήταν πολύ τρομακτικό»

ΑΓΛΑΝΤΖΙΑ: Έπεσε βράχος πάνω σε σπίτι λόγω σεισμού -  «Ξυπνήσαμε τρομοκρατημένοι ήταν πολύ τρομακτικό»

Κατολισθήσεις σε οικιστική περιοχή σημειώθηκαν τα ξημερώματα στην Αγλαντζιά. Από την κατολίσθηση προκλήθηκαν ζημιές σε αυτοκίνητο , καθώς και σε παρακείμενη οικία υπό ανέγερση.

Η ένοικος της οικίας που επηρεάστηκε, ανέφερε στο ΚΥΠΕ: «Ξυπνήσαμε τρομοκρατημένοι, ήταν πολύ τρομακτικό. Είχε ξαναπέσει μεγάλο κομμάτι βράχου μετά από προηγούμενο σεισμό. Αυτό ξανάγινε σήμερα».

Ο Δήμαρχος Αγλαντζιάς Ανδρέας Κωνσταντίνου ανέφερε στο ΚΥΠΕ ότι πρώτη φορά αποκολλάται τόσο μεγάλο κομμάτι βράχου και εκτίμησε ότι αυτό ήταν συνέπεια του σεισμού. Η οικία που βρίσκεται υπό ανέγερση και φέρει άδεια οικοδομής με τους νέους όρους,είπε, είχε τοίχο αντιστήριξης, ο οποίος περιόρισε τη ζημιά, ενώ η παλιότερη κατοικία, για την οποία ο Δήμος δεν είναι σε θέση να γνωρίζει τους όρους της άδειας οικοδομής, επηρεάστηκε περισσότερο, με τα χώματα να υπεισέρχονται εντός της κατοικίας.

Ο κ. Κωνσταντίνου δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι ο Δήμος έχει ξεκινήσει εργασίες για στήριξη των βράχων, με κονδύλι ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ από το Υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο όμως αφορά αποκλειστικά τα κυβερνητικά τεμάχια. Σημείωσε ότι δεν μπορεί να επέμβει ο Δήμος σε ιδιωτικές κατοικίες με δημόσιους πόρους. Αυτό που κάνει είναι συστάσεις προς τους κατοίκους να αποφεύγουν παράνομη χρήση των σπηλιών.

Σημειώνεται ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Αγλαντζιάς, σε απόφασή του ημερομηνίας 20/10/2021 αποφάσισε όπως γίνει καταγραφή των περιπτώσεων που φαίνεται να προκύπτουν τέτοια προβλήματα και να καλέσει τους ιδιοκτήτες των υποστατικών στις αρχές του 2022, όταν ολοκληρωθεί η καταγραφή, να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα.

Ο Δήμαρχος σημείωσε στο ΚΥΠΕ ότι με πρόσφατη απόφαση του Δήμου, είναι απαραίτητος όρος στις νέες άδειες οικοδομής να γίνεται γεωλογική μελέτη και να ανεγείρεται τοίχος αντιστήριξης, για να αποφευχθούν στο μέλλον παρόμοια φαινόμενα.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top