ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Ανεμβολίαστοι πληρώνουν 140 ευρώ για ένα κορωνο-δείπνο για να μολυνθούν και να μην κάνουν το εμβόλιο

Ιταλία: Ανεμβολίαστοι πληρώνουν 140 ευρώ για ένα κορωνο-δείπνο για να μολυνθούν και να μην κάνουν το εμβόλιο

Από 1η Φεβρουαρίου θα είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός κατά του κορωνοιού για τους άνω των 50.


Ραντεβού με τον κορωνοϊό δίνουν Ιταλοί αντιεμβολιαστές που βάζουν γερά το χέρι στην τσέπη για να μολυνθούν από τη νόσο Covid-19.

Για ένα δείπνο με θετικό κρούσμα του κορωνοιού, πολλοί Ιταλοί πληρώνουν το ποσό των 140 ευρώ για να κολλήσουν Covid. «Με τον τρόπο αυτό, θα μπορέσουν να γλιτώσουν το εμβόλιο», όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail».

Η κυβέρνηση της Ρώμης έχει ανακοινώσει ότι από την 1η Φεβρουαρίου θα είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός κατά της Covid για όσους είναι άνω των 50 ετών. Οι ανεμβολίαστοι θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμα ρισκάροντας να χάσουν ακόμη και τη δουλειά τους. Θα εξαιρούνται μόνον όσοι έχουν νοσήσει από Covid-19.

Στην Ιταλία, το υγειονομικό πάσο θα πρέπει να αναφέρει εάν κάποιος έχει μολυνθεί από κορωνοϊό έτσι ώστε να εξαιρείται από το μέτρο της κυβέρνησης.

Όταν η ιταλική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι από τον ερχόμενο μήνα θα είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για τους άνω των 50, πολλοί σκέφτηκαν να ξεκινήσουν να διοργανώνουν κορωνοπάρτι έναντι αμοιβής. Βλέποντας ότι υπάρχει μεγάλη ζήτηση, άρχισαν να διοργανώνουν κρυφά συγκεντρώσεις που θα έφερναν πιο κοντά τα θετικά κρούσματα του κορωνοιού με τους αντιεμβολιαστές.

«Ψάχνω επειγόντως για ένα θετικό κρούσμα και είμαι πρόθυμος να πληρώσω», έγραψε στο Διαδίκτυο ένας αντιεμβολιαστής», δήλωσαν Ιταλοί αστυνομικοί, όπως γράφει η εφημερίδα «The Daily Beast».

Μιλώντας στην ιταλική τηλεόραση, ο ειδικός σε μολυσματικές ασθένειες Πιερ Λουίτζι Λοπάλκο τόνισε ότι τα κορωνοπάρτι είναι αντίθετα με το νόμο και ότι οι εμπλεκόμενοι πρέπει να συλληφθούν.

Πηγή: protothema.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Με εισήγηση της Ντόρας Μπακογιάννη ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, για το θέμα της ένταξης του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top