ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αναφορές Αννίτας Δημητρίου για θάνατο Sassoli και πρώην μέλους της Βουλής, Ντίνου Χατζηνικόλα

Αναφορές Αννίτας Δημητρίου για θάνατο Sassoli και πρώην μέλους της Βουλής, Ντίνου Χατζηνικόλα

Αναφορές της Προέδρου της Βουλής κας Αννίτας Δημητρίου στο θάνατο του Προέδρου του ΕΚ David Maria Sassoli και στο θάνατο του πρώην μέλους της Βουλής Ντίνου Χατζηνικόλα, στην Ολομέλεια της Βουλής.

«Απεβίωσε στα 65 του χρόνια ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου David (Νταβίντ) Maria Sassoli. Ο David Maria Sassoli διετέλεσε μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από το 2009 και Πρόεδρός του από το 2019, σε μια περίοδο με ιδιαίτερες προκλήσεις, όπως η ολοκλήρωση της εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ, η διαμόρφωση στρατηγικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την κλιματική αλλαγή και η αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού. Εν μέσω μάλιστα των ιδιαίτερα αντίξοων συνθηκών που δημιούργησε η πανδημία, με τη δική του καθοδήγηση, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συνέχισε τις εργασίες του, για να μη σιγήσει η φωνή των πολιτών.

Ο David Maria Sassoli υπήρξε ένθερμος υπερασπιστής των ευρωπαϊκών ιδεωδών, της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, της δημοκρατίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου. Ένας προοδευτικός ηγέτης με όραμα, το οποίο υπηρέτησε ακούραστα και με ανιδιοτέλεια. Πίστευε βαθιά στον άνθρωπο, θέτοντάς τον στο επίκεντρο των προσπαθειών του για μια Ένωση της αλληλεγγύης και της δικαιοσύνης, για ένα πιο ελπιδοφόρο μέλλον για τους Ευρωπαίους πολίτες, ιδιαίτερα τους νέους.

Με παρρησία καταδίκασε τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στην περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου, αλλά και στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, υπερασπίζοντας τις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες. Δυστυχώς, η πανδημία του κορωνοϊού δεν επέτρεψε την πραγματοποίηση επίσκεψής του στην Κύπρο, κατόπιν σχετικής πρόσκλησης, την οποία είχε αποδεχθεί.

Το έργο που αφήνει ο David Maria Sassoli αποτελεί σημαντική παρακαταθήκη. Ως πολιτικοί, αντλούμε έμπνευση και δύναμη από το όραμά του για να κτίσουμε την Ευρώπη του Μέλλοντος, μια Ευρώπης αντάξια των προσδοκιών των πολιτών της.

Προχθές, 11 Ιανουαρίου, απέστειλα συλλυπητήρια επιστολή εκ μέρους όλων των μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων στην Πρώτη Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κα Roberta Metsola (Μέτσολα) και σήμερα το πρωί υπέγραψα το βιβλίο συλλυπητηρίων που ανοίχθηκε στο Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο. Εξέφρασα, εκ μέρους όλων των μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων και εμένα προσωπικά, τα βαθύτατα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια του, τους συναδέλφους του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στο φίλο ιταλικό λαό.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

Αγαπητές συναδέλφισσες και αγαπητοί συνάδελφοι,

Αρχίζουμε τη σημερινή συνεδρία με αναφορά στο θάνατο του πρώην μέλους της Βουλής Ντίνου Χατζηνικόλα, του οποίου η εξόδιος ακολουθία τελέσθηκε χθες στη γενέτειρά του, το Κελλάκι Λεμεσού.

Ο Ντίνος Χατζηνικόλα άρχισε από νωρίς την ενεργό του δράση με την ανάμιξή του στο φοιτητικό κίνημα στην Ιταλία, όπου έκανε τις σπουδές του.

Με την επιστροφή του στην Κύπρο, ο εκλιπών ανέπτυξε πολυσχιδή δράση με την ανάληψη ποικίλων επαγγελματικών καθηκόντων και αξιωμάτων, ενώ ταυτόχρονα αρθρογραφούσε στον ημερήσιο Τύπο. Αρχικά εργάστηκε στην Επαρχιακή Επιτροπή του ΑΚΕΛ Λεμεσού, της οποίας υπήρξε μέλος. Διετέλεσε επαρχιακός γραμματέας της Ένωσης Κυπρίων Αγροτών Λεμεσού και μέλος των διοικητικών συμβουλίων του Συμβουλίου Εξαγωγών Κυπριακών Επιτραπέζιων Σταφυλιών και του Συμβουλίου Αμπελουργικών Προϊόντων.

Την περίοδο 1994-2001 διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος Γερμασόγειας, όπου τιμήθηκε από τον Δήμο για την εν γένει προσφορά του στα κοινά. Υπήρξε, επίσης, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ.

Από το 2003 έως το 2011 υπηρέτησε ως βουλευτής του ΑΚΕΛ Λεμεσού. Κατά τη θητεία του στη Βουλή υπήρξε αναπληρωτής πρόεδρος των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Γεωργίας και Περιβάλλοντος, καθώς και μέλος των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Εμπορίου και Βιομηχανίας και Θεσμών, Αξιών και Επιτρόπου Διοικήσεως.

Εκφράζω τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας προς την οικογένειά του και τους οικείους του.

Σας καλώ να τηρήσουμε μονόλεπτη σιγή στη μνήμη των δύο ανδρών.

Αιωνία τους η μνήμη!»

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μέχρι πότε θα μας «πνίγει» η σκόνη - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top