Πρώτος θάνατος από την Όμκρον στην Ελλάδα - Ποιο είναι το προφίλ του ατόμου

Πρώτος θάνατος από την Όμκρον στην Ελλάδα - Ποιο είναι το προφίλ του ατόμου

Καταγράφηκε σημερα στην Ελλάδα ο πρώτος θάνατος ασθενή από την μετάλλαξη Όμικρον.

Πρόκειται για μια ηλικιωμένη γυναίκα που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Σωτηρία» και είχε σοβαρά υποκείμενα νοσήματα, ενώ είχε διασωληνωθεί λόγω σημαντικού προβλήματος υγείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 77χρονη γυναίκα δεν είχε εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού.
Δύο ασθενείς με στελέχη Όμικρον σε ΜΕΘ

Δύο ασθενείς με στελέχη Όμικρον έχουν νοσηλευθεί σε ΜΕΘ. Η μία περίπτωση ήταν τυχαία ανεύρεση, διότι η διασωλήνωση έγινε για άλλο λόγο. Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας, είπε ότι δεν έχουν ελεγχθεί όλοι οι διασωληνωμένοι για στελέχη “Δέλτα” ή “Όμικρον”.

Επισήμανε ότι ευάλωτοι άνθρωποι είναι πιθανό να καταλήξουν από μία λοίμωξη, φέρνοντας ως παράδειγμα τη γρίπη. «Οι λοιμώξεις του αναπνευστικού αποτελούν σημαντική αιτία θανάτου. Άρα δεν μπορούμε να σκεφτόμαστε ότι η Όμικρον δεν προκαλεί θάνατο, μπορεί να προκαλέσει και είναι σημαντικό, ιδιαίτερα οι ευάλωτες ομάδες να είναι εμβολιασμένοι και ο τριπλός εμβολιασμός έχει αποδειχθεί ότι είναι εξαιρετικά αποτελεσματικός για την πρόληψη της νόσου», τόνισε.

Πηγή: ΕΡΤ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΔΗΣΥ: Τα 50χρονα, το «κράτος μαφία» και οι εσωκομματικές διαφοροποιήσεις που άνοιξε το πόρισμα, για τον Νίκο Αναστασιάδη

ΔΗΣΥ: Τα 50χρονα, το «κράτος μαφία» και οι εσωκομματικές διαφοροποιήσεις που άνοιξε το πόρισμα, για τον Νίκο Αναστασιάδη

Όταν την περασμένη εβδομάδα, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ, Δημήτρης Δημητρίου, προέβαινε στη δήλωση ότι θα ήταν καλό ο Νίκος Αναστασιάδης να διευκολύνει το κόμμα και να απέχει από τα συλλογικά όργανα, ερωτηθείς κατά τη διάρκεια του podcast Legal Matters και κληθείς να σχολιάσει την τοποθέτηση του Χρίστου Πουργουρίδη, ελάχιστοι αντιλήφθηκαν ότι εκείνη τη στιγμή άνοιγε μια συζήτηση την οποία η Πινδάρου προσπαθούσε εδώ και μήνες να κρατήσει πίσω από κλειστές πόρτες.

BEST OF TOTHEMAONLINE