Θετική έκθεση MONEYVAL για «ξέπλυμα» στην Κύπρο – «Η Κύπρος συνεχίζει να βελτιώνεται»

Θετική έκθεση MONEYVAL για «ξέπλυμα» στην Κύπρο – «Η Κύπρος συνεχίζει να βελτιώνεται»

H Κυβέρνηση χαιρετίζει την έκθεση της MONEYVAL για την καταπολέμηση της ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και χρηματοδότησης της τρομοκρατίας.

Η απάντηση για την κατάσταση της χώρας μας και την ισχυροποίηση των θεσμών έρχεται από ένα ακόμη διεθνή αρμόδιο θεσμό, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Μάριος Πελεκάνος.

Η MONEYVAL, στην έκθεσή της του Δεκεμβρίου 2021, επισημαίνει ότι η Κύπρος συνεχίζει να βελτιώνεται, καθώς συμμορφώνεται και με τις 40 παραμέτρους που εξετάζει. Στις 36 από αυτές πλήρως, ή σε μεγάλο βαθμό και μερικώς μόλις για 4.

Να επισημάνουμε ότι και αυτή η αναφορά δεν αποδίδει πλήρως τα επιτεύγματα, καθώς όπως ο ίδιος ο οργανισμός καταγράφει, έχουν ληφθεί μέτρα σε σημαντικούς τομείς τον τελευταίο χρόνο τα οποία δεν έχουν ακόμη αξιολογηθεί από τον διεθνή οργανισμό.

Τα όσα καταγράφονται στην έκθεση προόδου της MONEYVAL, αποτελούν ακόμα μια επιβεβαίωση της ορθότητας και της αποτελεσματικότητας των μέτρων που λαμβάνει η Κυβέρνηση, ώστε να ενισχύσει το πλαίσιο για την καταπολέμηση του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Συνάντηση ΠτΔ με ομάδα ATF: «Η Κυπριακή Κυβέρνηση είναι έτοιμη να ακούσει τους εμπειρογνώμονες και τα πορίσματα τους»

Συνάντηση ΠτΔ με ομάδα ATF: «Η Κυπριακή Κυβέρνηση είναι έτοιμη να ακούσει τους εμπειρογνώμονες και τα πορίσματα τους»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, υποδέχθηκε σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο την αμερικανική ομάδα εμπειρογνωμόνων του ATF, στο πλαίσιο της συνεργασίας Κύπρου – ΗΠΑ για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών και την ενίσχυση της ετοιμότητας απέναντι σε μελλοντικές προκλήσεις.

BEST OF TOTHEMAONLINE