Δέσμευση ΥΠΠ για εργοδότηση όλων στα Κρατικά Ινστιτούτα Επιμόρφωσης

Δέσμευση ΥΠΠ για εργοδότηση  όλων στα Κρατικά Ινστιτούτα Επιμόρφωσης

O ΠΑ.ΣΥ.Π.Α.Ε. Κ.Ι.Ε. και οι συντεχνίες ΟΕΚΔΥ ΣΕΚ και ΠΑΣΕΥ ΠΕΟ θα επαγρυπνούν για την εφαρμογή της δέσμευσης του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού για εργοδότηση όλου του προσωπικού που εργοδοτήθηκε στα ΚΙΕ τη σχολική χρονιά 2014-2015.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, στη χθεσινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας της Βουλής,  το Υπουργείο Παιδείας έμεινε αμετακίνητο παρά τις πιέσεις που ασκήθηκαν από Βουλευτές και τις Συντεχνίες ΟΕΚΔΥ ΣΕΚ και ΠΑΣΕΥ  ΠΕΟ για το θέμα της μη μοριοδότησης της ανεργίας στη Νέα Προκήρυξη.

"Για ακόμη μια φορά ήταν ξεκάθαρο στην εν λόγω συνεδρία ότι οι εκπαιδευτικοί των ΚΙΕ ήταν θύματα της ασυνεννοησίας των εμπλεκομένων Υπουργείων. Ενώπιον του αυτονόητου συμπεράσματος, που  όλοι οι καλεσμένοι στη Βουλή κατέληξαν, ότι  δηλαδή αρκετοί εκπαιδευτικοί δεν θα ξαναεργοδοτηθούν στα ΚΙΕ, το Υπουργείο Παιδείας αναγκάστηκε να δηλώσει δημόσια ότι δεσμεύεται για την εργοδότηση όλου του προσωπικού που εργοδοτήθηκε τη σχολική χρονιά 2014- 2015", προστίθεται.

"Δηλώνουμε ότι τόσο ο ΠΑ.ΣΥ.Π.Α.Ε. Κ.Ι.Ε. όσο και οι Συντεχνίες ΟΕΚΔΥ  ΣΕΚ και ΠΑΣΕΥ ΠΕΟ θα επαγρυπνούμε για την εφαρμογή της πιο πάνω δέσμευσης", καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Ο «ρεαλισμός» του ΔΗΣΥ - Οι κρίσιμες στιγμές και το Εθνικό Συμβούλιο της ασυνεννοησίας

Ο «ρεαλισμός» του ΔΗΣΥ - Οι κρίσιμες στιγμές και το Εθνικό Συμβούλιο της ασυνεννοησίας

Τα όσα δήλωσε η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε η ηγεσία του κόμματος μαζί με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη το απόγευμα της Τρίτης στο προεδρικό, δεν αποτελούν έκπληξη για όσους παρακολουθούν τις εξελίξεις γύρω από το Κυπριακό.

BEST OF TOTHEMAONLINE