ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Στην τελική ευθεία η υπόθεση με τον θάνατο του 10χρονου μαθητή στη Λάρνακα

Στην τελική ευθεία η υπόθεση με τον θάνατο του 10χρονου μαθητή στη Λάρνακα

Στην τελική ευθεία εισήλθε η υπόθεση των δύο γιατρών που εργάζονταν στο Τμήμα Πρώτων Βοηθειών του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας, οι οποίοι κατηγορούνται για τον εξ’ αμελείας θάνατο του 10χρονου μαθητή Σταύρου Γιωργαλλή, από τα Κλαυδιά, τον Μάιο του 2018.

Κατηγορούμενοι είναι ο δρ. Ηρακλής Παντελιδάκης, ο οποίος κατά τον επίδικο χρόνο ήταν γενικός γιατρός στο Τμ. Πρώτων Βοηθειών και ο δρ. Κυριάκος Κυριακίδης, που ήταν ο διευθυντής του εν λόγω τμήματος. Κατά τη σημερινή (14/1) δικάσιμο κατέθεσε (και ολοκλήρωσε την κατάθεσή του) ο τελευταίος μάρτυρας υπεράσπισης, ο πρόεδρος της ΠΑΣΥΚΙ δρ. Σωτήρης Κούμας και ακολούθως το δικαστήριο όρισε την υπόθεση στις 4 Μαρτίου για τις τελικές αγορεύσεις των εκπροσώπων της κατηγορούσας αρχής και της υπεράσπισης, προτού το δικαστήριο εκδώσει την ετυμηγορία του κατά πόσο είναι ένοχοι ή αθώοι.

Οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν ενοχή στην κατηγορία που αντιμετωπίζουν για πρόκληση θανάτου λόγω αλόγιστης, απερίσκεπτης ή επικίνδυνης πράξης. Στη δίκη, που διεξήχθη ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, κατέθεσαν 25 μάρτυρες κατηγορίας και δύο μάρτυρες υπεράσπισης. Μετά το στάδιο της εκ πρώτης όψεως υπόθεσης, ο δρ. Παντελιδάκης απολογήθηκε με ένορκη κατάθεση, ενώ ο δρ. Κυριακίδης επέλεξε το δικαίωμα της σιωπής. Στις 11 Μαῒου 2018 ο 10χρονος Σταύρος είχε μεταφερθεί από τη μητέρα του στο νοσοκομείο μετά από ατύχημα που είχε στο σχολείο.

Οι δύο γιατροί κατηγορούνται ότι δεν εντόπισαν στην ακτινογραφία στην οποία υποβλήθηκε το θύμα το εμφανές κάταγμα κροταφικού οστού που έφερε. Είχαν εξετάσει από κοινού τον μικρό μαθητή όταν μεταφέρθηκε στις Πρώτες Βοήθειες και, σύμφωνα με την Αστυνομία, από την εξέταση διαπίστωσαν ότι το παιδί είχε τραύμα στην αριστερή κροταφοβρεγματική περιοχή και μικρό κεφαλαιμάτωμα. Διαπίστωσαν, ακόμα, ότι δεν υπήρχε εξωτερική αιμορραγία ή θλαστικό τραύμα.

Οι δύο γιατροί, σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, παρέπεμψαν τον 10χρονο για ακτινογραφία κρανίου και ακολούθως εξέτασαν από μόνοι τους την ακτινογραφία, παρόλο που βρισκόταν ακτινολόγος καθήκον στο νοσοκομείο. Έκριναν ότι το αγόρι δεν είχε κάταγμα και ότι ήταν σε άριστη κλινική κατάσταση, γι’ αυτό και του έδωσαν εξιτήριο. Λίγες ώρες αργότερα, όμως, ο άτυχος Σταύρος μεταφέρθηκε εκ νέου στο νοσοκομείο από τη μητέρα του με πόνους στο κεφάλι και με μειωμένο επίπεδο συνείδησης.

Οι νέες εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε κατέδειξαν ανισοκορία με μυδρίαση στην αριστερή πλευρά και μειωμένο επίπεδο γλασκόβης. Κλήθηκαν αμέσως αναισθησιολόγοι και χειρούργοι κι ετοιμάστηκε παραπεμπτικό για επείγουσα αξονική τομογραφία εγκεφάλου.

Η αξονική τομογραφία που γνωματεύθηκε από τον επί καθήκοντι ακτινολόγο κατέδειξε επισκληρίδιο αιμάτωμα στο αριστερό εγκεφαλικό ημισφαίριο στην πλευρά που ήταν ο τραυματισμός. Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου δυστυχώς υπέκυψε στο μοιραίο κατά την διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Πόσα παιδιά γεννήθηκαν στην ΕΕ το 2022; - Η χώρα με την ψηλότερη γονιμότητα και η θέση της Κύπρου

Συναγερμός στις Αρχές: Έκρηξη σε γκαράζ οικίας σήκωσε στο «πόδι» περιοχή στη Λευκωσία - Ζημιές σε ένα όχημα

Πασαλιμάνι: Βίντεο ντοκουμέντο λίγα λεπτά μετά την κατάρρευση του κτιρίου - Το φορτηγό που σκοτώθηκε ο αστυνομικός

Ακομπλεξάριστη η Δέσποινα Βανδή: Το βίντεο στο TikΤοκ – Έτσι είναι όταν ξυπνάει



Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό βρίσκεται πλέον στην προμετωπίδα της προεκλογικής εκστρατείας των κομμάτων ενόψει ευρωεκλογών, ιδιαίτερα στην Κύπρο όπου το τελευταίο διάστημα οι ροές μεταναστών από τον Λίβανο προς τα παράλια της χώρας μας, αυξάνονται δραματικά. Ούτε οι προσπάθειες της κυβέρνησης έφεραν αποτέλεσμα, ούτε υπάρχει θέληση από την Ευρώπη για επαναξιολόγηση περιοχών στη Συρία  ως ασφαλείς, προκειμένου να καταστεί δυνατός ο επαναπατρισμός ατόμων από τη Συρία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top