ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Κλειδώνει» σήμερα το μέτρο του «Test to Stay» - Όσα συζητούν οι ειδικοί

«Κλειδώνει» σήμερα το μέτρο του «Test to Stay» - Όσα συζητούν οι ειδικοί

Σήμερα αναμένεται να ξεκαθαρίζει το τοπίο και θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις σε σχέση με το μέτρο Test to Stay, που εξήγγειλε η Κυβέρνηση και αφορά τους μαθητές Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης, οι οποίοι είναι επαφές.

Συγκεκριμένα οι τελικές αποφάσεις για το συγκεκριμένο μέτρο αναμένεται να ληφθούν στη διάρκεια σύσκεψης, στις 15:00, μεταξύ του Υπουργού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, Πρόδρομου Προδρόμου, του Υπουργού Υγείας, Μιχάλη Χατζηπαντέλα, του Επικεφαλής της Επιδημιολογικής Ομάδας, Κωνσταντίνου Τσιούτη, εκπροσώπων των εκπαιδευτικών οργανώσεων και οργανώσεων γονέων.

Το συγκεκριμένο μέτρο που θα εφαρμοζόταν, σύμφωνα με τις εξαγγελίες της Κυβέρνησης από αυτή τη Δευτέρα, δεν θα εφαρμοστεί τελικά από σήμερα λόγω των αντιδράσεων που προέκυψαν από πλευράς εκπαιδευτικών οργανώσεων και οργανωμένων γονιών. Κατά τη σύσκεψη θα εξεταστούν οι τρόποι εφαρμογής του, δηλαδή αν το μέτρο θα διενεργείται με self test ή rapid test ή με άλλο τρόπο.

Ο Υπουργός Παιδείας έχει δηλώσει πως από πλευράς του Υπουργείου γίνεται ό,τι είναι δυνατόν και υιοθετούνται εισηγήσεις, αν υπάρχουν, για να βρεθούν λύσεις που να ανταποκρίνονται σε αυτές τις συνθήκες.

Ο κ. Προδρόμου τόνισε πως «δεν υπάρχει νόημα να αντιδρούμε», για να σημειώσει ότι «δυστυχώς επικράτησε αναβρασμός και ανησυχία, προκαταλαμβάνοντας το τι θα γινόταν, ενώ δεν έχει προσδιοριστεί με ακρίβεια η πρακτική εφαρμογή».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σύλληψη 18χρονου στη Λεμεσό: Αυτά βρήκε στην κατοχή του ΥΚΑΝ – Δείτε φωτογραφίες

Πυρκαγιά στην Πάφο: Τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο αργά το βράδυ - Εξετάζεται το ενδεχόμενο να προκλήθηκε από ρίψη πυροτεχνημάτων

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Kim Kardashian: Η παράξενη απαίτηση από τους βοηθούς της, για να πιει καφέ το πρωί



Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top