ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στον «παράδεισο» του EDEN οι Long covid ασθενείς – «Πολλοί υπέφεραν ψυχολογικά… είμαστε σαν την οικογένεια τους» - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Στον «παράδεισο» του EDEN οι Long covid ασθενείς – «Πολλοί υπέφεραν ψυχολογικά… είμαστε σαν την οικογένεια τους» - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Συγκίνηση προκαλεί το ευχαριστήριο σημείωμα πρώην Post covid ασθενούς που έλαβαν στο Eden Resort το οποίο στεγάζεται στην Τερσεφάνου στην επαρχία Λάρνακας.

Δεν είναι λίγες οι φορές που έλαβαν ευχαριστήρια δώρα και σημειώματα τόσο ο ιατρός όσο και οι νοσηλευτές και το υπόλοιπο προσωπικό όπως αναφέρει στο ThemaOnline η προϊστάμενη νοσηλευτών, Αγγέλα Ττοουλά.

 

Το κέντρο αποκατάστασης δημιουργήθηκε με σκοπό την αποσυμφόρηση των κρατικών νοσηλευτηρίων αλλά και την καλύτερη ποιότητα ζωής των ατόμων/ασθενών, που νόσησαν με Covid-19 και χρήζουν αποκατάστασης.

Η προϊστάμενη των νοσηλευτών μας έδωσε μια εικόνα εκ των έσω, αναφέροντας ότι το κέντρο αποκατάστασης στελεχώνεται από εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό διάφορων ειδικοτήτων, όπως φυσιοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, λογοθεραπεύτρια, κλινικό ψυχολόγο και κλινική διατροφολόγο.

«Διαθέτει ωστόσο εξωτερική και εσωτερική πισίνα, υδρομασάζ, γυμναστήριο, δωμάτια μασάζ αλλά και νέα μηχανήματα για τους Post covid ασθενείς»

Ο κορωνοϊός μπορεί να αφήσει διάφορα κατάλοιπα στο ανθρώπινο σώμα, όπως για παράδειγμα καρδιοαναπνευστικά αλλά και μυοπάθειες, αφού ο ασθενής μένει πολύ χρόνο στο κρεβάτι και λόγω της αφυδάτωσης ή της διασωλήνωσης χρειάζεται φυσιοθεραπεία, ενδυνάμωση και ορισμένες φορές πλήρη αποκατάσταση για να επανέλθει στους ρυθμούς της ζωής που είχε πριν νοσήσει.

«Ένα από τα πιο σοβαρά περιστατικά που φιλοξένησε το Eden Resort ήταν ένας ασθενής ο οποίος διασωληνώθηκε και όταν βγήκε από το νοσηλευτήριο, εκτός του ότι δεν μπορούσε να μιλήσει και να κινηθεί, παρατηρήθηκαν και κατακλύσεις στο σώμα του, δηλαδή τρύπες που δημιουργούνται όταν κάποιος είναι πάρα πολύ καιρό στο κρεβάτι», επισήμανε η κυρία Ττοουλά.

Ένας ασθενής μπορεί να φιλοξενηθεί στο κέντρο αποκατάστασης όσες μέρες χρειαστεί ώστε να αποκατασταθεί πλήρως, από 10 μέρες μέχρι και πάνω από ένα μήνα.

«Οι ασθενείς δένονται μαζί μας, είμαστε μαζί τους σε 24ωρη βάση, είμαστε σαν την οικογένεια τους», ανέφερε η κυρία Ττοουλά.

«Έχει ασθενείς που υπέφεραν πολύ, κυρίως ψυχολογικά και αυτό είναι πολύ δύσκολο», τόνισε.

Το Eden Resort αποτελείται από μια επιστημονική ομάδα η οποία επικοινωνεί με συνεργάτες ιατρούς κάθε ειδικότητας με σκοπό το καλύτερο δυνατό για την κάθε περίπτωση ασθενή και ο κάθε Post covid ασθενής αντιμετωπίζεται ανάλογα και με το ατομικό ιστορικό του.

Ο «παράδεισος» του Eden μπορεί να προσφέρει μια μοναδική και διαφορετική αποκατάσταση στον κάθε ασθενή με γνώμονα πάντα την επιστροφή στην κανονικότητα.

Δείτε φωτογραφίες:

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top