Κατεχόμενα: Σχεδιάζουν μποϊκοτάζ των «βουλευτικών εκλογών» - Στόχος η αποχή πάνω από το 50%

Κατεχόμενα: Σχεδιάζουν μποϊκοτάζ των «βουλευτικών εκλογών» - Στόχος η αποχή πάνω από το 50%

Σύμφωνα με πληροφόρηση από το Γραφείο Τύπου και Πληροφόρηση, η τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Γιενί Μπακίς» φιλοξενεί σήμερα Δευτέρα 17/1 τις δηλώσεις του ηγέτη του τ/κ κόμματος Ενωμένη Κύπρος, Ιζζέτ Ιζτζάν σχετικά με το κίνημα της αποχής από τις προσεχείς «βουλευτικές εκλογές».

Ο κ. Ιζτζάν είπε ότι το νέο κίνημα δεν θα περιοριστεί αποκλειστικά στις «εκλογές» και με τη συμμετοχή νέων μελών και τμημάτων, θα μετατραπεί μελλοντικά σε μια μεγάλη πλατφόρμα ομοσπονδιακής λύσης.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο Ιζτζάν πιστεύει ότι το μποϊκοτάζ των «εκλογών» θα έχει αρκετό αντίκτυπο και θεωρεί ότι θα αγγίξει το 50%. «Θα είναι ξύπνημα εάν το μποϊκοτάζ είναι υψηλό και ξεπεράσει το 50%. Θα είναι μια τεράστια στήριξη στον αγώνα προστασίας της ταυτότητας της τουρκοκυπριακής κοινότητας, στον αγώνα για ομοσπονδία, ειρήνη στη διεθνή αρένα», είπε ο κ. Ιζτζάν.

Για το ζήτημα των «εκλογών», η «Αβρούπα» φιλοξενεί τις απόψεις του συγγραφέα Ουμίτ Ιναττσί ο οποίος χαρακτηρίζει τις «εκλογές» ως «παραπλάνηση και δημιουργία εντυπώσεων».

«Από τη δεκαετία του 1960 οι Τουρκοκύπριοι δεν έχουν πολιτική βούληση. Η βούληση πέρασε πρώτα στους στρατιωτικούς διοικητές που διόριζε η Τουρκία, ύστερα στα σαντζάκια ή στον μπαϊρακτάρη και τώρα βρίσκεται στα χέρια του καθεστώτος του Ερντογάν» είπε ο κ. Ιναττσί.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΔΗΣΥ: Σιωπή πριν από την κάλπη, αλλά η εσωκομματική ένταση παραμένει- H παρέμβαση Καρούσου και οι διαφορετικές προσεγγίσεις Αβέρωφ και Παμπορίδη

ΔΗΣΥ: Σιωπή πριν από την κάλπη, αλλά η εσωκομματική ένταση παραμένει- H παρέμβαση Καρούσου και οι διαφορετικές προσεγγίσεις Αβέρωφ και Παμπορίδη

Σε μια περίοδο, κατά την οποία ο Δημοκρατικός Συναγερμός καλείται να διαχειριστεί τις εσωτερικές του διαφορές και να προετοιμαστεί για την επόμενη εκλογική αναμέτρηση, η ηγεσία του κόμματος, επιλέγει να περιορίσει τις δημόσιες αντιπαραθέσεις. Η απόφαση να μην τοποθετούνται τα στελέχη για τα εσωκομματικά ζητήματα, τουλάχιστον μέσα από τηλεοπτικές εκπομπές και δημόσιες αναρτήσεις, δείχνει την προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι, πριν από την κάλπη.

BEST OF TOTHEMAONLINE