ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δεν θα είναι Πρωταπριλιάτικο ψέμα - Ξεκινούν τα έργα στη μαρίνα Λάρνακας - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Δεν θα είναι Πρωταπριλιάτικο ψέμα - Ξεκινούν τα έργα στη μαρίνα Λάρνακας - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Την 1η Απριλίου 2022 μπαίνουν οι μπουλντόζες για τα πρώτα κατασκευαστικά έργα στη μαρίνα Λάρνακας. Αυτό ανακοίνωσε σήμερα (18/1) ο διευθύνων σύμβουλος της Kition Ocean Holdings Ltd Πάνος Αλεξάνδρου, η οποία είναι η κοινοπραξία που ανέλαβε το έργο της ενιαίας ανάπτυξης λιμανιού και μαρίνας της πόλης, διαβεβαιώνοντας παράλληλα πως τα χρονοδιαγράμματα τηρούνται ευλαβικά και ότι ο προγραμματισμός προχωρεί χωρίς καθυστέρηση.

Σύμφωνα με δελτίο τύπου που εξέδωσε η κοινοπραξία, τα κατασκευαστικά έργα θα αρχίσουν αμέσως μετά την έγκριση του ανανεωμένου master plan του έργου και την κατάθεση του στην Πολεοδομία. Εκτιμάται ότι οι πρώτες μπουλντόζες θα μπουν στη μαρίνα την Πρωταπριλιά, ημερομηνία την οποία ο διευθύνων σύμβουλος της Kition Ocean Holdings χαρακτήρισε ιστορική για τη Λάρνακα. Όπως αποκάλυψε ο κ.Αλεξάνδρου, αρχικά θα αναβαθμιστούν τα υφιστάμενα κτήρια για να μπορούν να εξυπηρετούνται οι ιδιοκτήτες σκαφών, οι οποίοι θα έχουν επίσης τη δυνατότητα χρήσης εφαρμογών και λογισμικού από το κινητό τους τηλέφωνο.

Η φύτευση πρασίνου, η κατασκευή νέων πεζοδρομίων και η εγκατάσταση καινούργιου φωτισμού αποτελούν μερικές από τις άμεσες αλλαγές που θα γίνουν στη μαρίνα, η οποία θα συνεχίσει να αναπτύσσεται. Διαβεβαίωσε, δε, πως τα τέλη ελλιμενισμού στη νέα μαρίνα της Λάρνακας δεν θα είναι απαγορευτικά για τους υφιστάμενους χρήστες, η πλειοψηφία των οποίων έχει ήδη ενημερωθεί κι εξέφρασε την ικανοποίηση της για το όλο εγχείρημα. Περαιτέρω, ο Π. Αλεξάνδρου αναφέρει ότι σύγχρονη εικόνα θα αποκτήσει και η ξύλινη αποβάθρα της μαρίνας, που αποτελεί σήμα κατατεθέν της Λάρνακας. Μεταξύ άλλων, θα κατασκευαστούν τέσσερα κιόσκια πάνω στο νερό, το υφιστάμενο υποστατικό των Ναυτοπροσκόπων θα μετατραπεί σε μουσείο φωτογραφίας, ενώ θα αναβαθμιστεί και ο παλιός γερανός, ο οποίος θα γίνει το νέο σημείο αναφοράς της ιστορικής αποβάθρας. Στην αποβάθρα θα εγκατασταθούν ειδικός φωτισμός και όμορφα παγκάκια.

Στα σχέδια της Kition Ocean Holdings περιλαμβάνονται, ακόμα, το μεγάλωμα του κυματοθραύστη στη μαρίνα και η δημιουργία τεχνητών υφάλων, ενέργειες που θ’ αναβαθμίσουν την παραλία των Φοινικούδων. Ο διευθύνων σύμβουλος της Kition Ocean Holdings υπογράμμισε ότι τ’ όλο έργο θα είναι ενεργειακά αυτοδύναμο, θα διασφαλίζει πλήρως την προστασία και βιωσιμότητα του περιβάλλοντος και θα συμβάλει αισθητά στη μείωση του θορύβου, κάτι που, όπως είπε, καταγράφεται και στην περιβαλλοντική μελέτη, η οποία παρουσιάστηκε σε δημόσια ακρόαση. Η Kition Ocean Holdings δηλώνει ότι η συνεργασία με το Υπουργείο Μεταφορών, τα αρμόδια τμήματα της κυβέρνησης και το Δήμο Λάρνακας είναι εξαιρετική, εξού και το μεγαλεπήβολο αυτό έργο βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top