ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χειμερινές εκπτώσεις: Απογοητευτική η κίνηση – «Προσβάλλει» και τα καταστήματα η Όμικρον

Χειμερινές εκπτώσεις: Απογοητευτική η κίνηση – «Προσβάλλει» και τα καταστήματα η Όμικρον

«Υποτονική» έως «απογοητευτική» χαρακτήρισε την κίνηση στα καταστήματα ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Λιανικού Εμπορίου, Μάριος Αντωνίου.

του Αντώνη Αδάμου

Μιλώντας στο ThemaOnline, είπε πως παρά την έναρξη των χειμερινών εκπτώσεων στις αρχές Ιανουαρίου, η κίνηση στα καταστήματα είναι πολύ χαμηλή. «Η κατανάλωση είναι συνυφασμένη με την ψυχολογία των αγοραστών. Η επιδημιολογική κατάσταση έχει επηρεάσει αρνητικά την ψυχολογία τους», είπε χαρακτηριστικά. Πρόσθεσε δε, πως αρκετοί πρέπει να παραμείνουν σε καραντίνα είτε επειδή είναι κρούσματα ή επαφές μειώνοντας έτσι τις επισκέψεις σε καταστήματα.

Σύμφωνα με τον κ. Αντωνίου, οι χειμερινές εκπτώσεις διαχρονικά εφαρμόζονται από τις αρχές μέχρι το τέλος Ιανουαρίου. Συνήθως οι εκπτώσεις σε ένδυση και υπόδηση κυμαίνονται από 20 – 35% ενώ σε παλαιότερο στοκ αρχίζει από 40% και μπορεί να φθάσει μέχρι και 70%.

Ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Λιανικού Εμπορίου διαβεβαίωσε ότι δεν κλείνουν μαγαζιά λόγω της χαμηλής κίνησης ούτε έχει τεθεί θέμα απολύσεων. «Να θυμίσουμε ότι πέρσι τέτοιο καιρό τα καταστήματα ήταν κλειστά. Αρκετά έχουν πάρει και ενίσχυση από τα σχέδια της κυβέρνησης οπότε στο παρόν στάδιο μπορούν να παραμείνουν ανοικτά», τόνισε καταληκτικά.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ξεκίνησε επίσημα η προεκλογική εκστρατεία - Οι διπλές εκλογές - Πολιτική «χαμηλών ταχυτήτων»

Ξεκίνησε επίσημα η προεκλογική εκστρατεία - Οι διπλές εκλογές - Πολιτική «χαμηλών ταχυτήτων»

Η Κύπρος εισέρχεται και επίσημα πλέον στην προεκλογική εκστρατεία για τις διπλές εκλογές της 9ης Ιουνίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top