ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Γυναίκες από Κύπρο στα σεξ πάρτι στην Ελλάδα - Αποκαλύψεις μετά το βιασμό της 24χρονης στη Θεσσαλονίκη

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Γυναίκες από Κύπρο στα σεξ πάρτι στην Ελλάδα - Αποκαλύψεις μετά το βιασμό της 24χρονης στη Θεσσαλονίκη

Κύκλωμα που ναρκώνει κοπέλες και τις βιάζει, κατά τα πρότυπα του δικτύου που ξεσκεπάζεται στην Ελλάδα, μετά τον υπό διερεύνηση βιασμό της 24χρονης στη Θεσσαλονίκη, φέρεται ότι δρα και στην Κύπρο, σύμφωνα με ισχυρισμούς που έχουν ενώπιόν τους οι διωκτικές αρχές, με τον Γενικό Εισαγγελέα Γιώργο Σαββίδη να διαβεβαιώνει ότι το θέμα παρακολουθείται και μόλις υπάρξουν συγκεκριμένα στοιχεία θα αρχίσουν ανακρίσεις.

Τους ισχυρισμούς για ύπαρξη κυκλώματος στην Κύπρο και τη Μύκονο, διατυπώνει επωνύμως ο ακτιβιστής Ηλίας Γκιώνης από την Ελλάδα, ο οποίος έφερε στο φως την υπόθεση της 24χρονης που έπεσε θύμα νάρκωσης και βιασμού, με αποτέλεσμα να διαταχθεί εισαγγελική έρευνα στη Θεσσαλονίκη για να διαπιστωθεί κατά πόσον υπάρχει κύκλωμα μαστροπείας, με τη συμμετοχή επιχειρηματιών, πολιτικών και ανθρώπων της showbiz. Τους ισχυρισμούς Γκιώνη για την ύπαρξη και στην Κύπρο παρόμοιου κυκλώματος, το οποίο ναρκώνει και βιάζει νεαρές κοπέλες, έθεσε επισήμως υπόψη του γενικού εισαγγελέα Γιώργου Σαββίδη, ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Χρίστος Χριστοφίδης.

«Οι καταγγελίες είναι πολύ σοβαρές. Αφορούν σε εγκληματικές ενέργειες. Ο βιασμός είναι ένα από τα πιο ειδεχθή εγκλήματα. Πόσω μάλλον όταν γίνεται κατά οργανωμένο τρόπο από οργανωμένα κυκλώματα», αναφέρει ο κ. Χριστοφίδης στην επιστολή προς τον Γενικό Εισαγγελέα. Και προσθέτει: «Κύριε Γενικέ, καλείστε όπως μεριμνήσετε να εξεταστούν αυτεπάγγελτα οι εν λόγω καταγγελίες σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες στην Ελλάδα. Να υπάρξει άμεση και σε βάθος διερεύνηση για την ύπαρξη ή όχι κυκλώματος βιασμών στην Κύπρο αποτελούμενο μάλιστα από επιφανείς παράγοντες». Ο Γενικός Εισαγγελέας Γιώργος Σαββίδης ανταποκρίθηκε αμέσως και όπως ανακοίνωσε, επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον βουλευτή Χρίστο Χριστοφίδη, στον οποίο μετέφερε τη θέση της Νομικής Υπηρεσίας ότι «εφόσον παρουσιαστούν συγκεκριμένες πληροφορίες και στοιχεία εμπλοκής της Κύπρου σε σεξουαλικής φύσεως αδικήματα, αυτά θα διερευνηθούν άμεσα από τις ανακριτικές Αρχές».

Κατονομάστηκε ένα άτομο

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες που δημοσιεύει σήμερα «Ο Φιλελεύθερος», η εμπλοκή της Κύπρου έχει ως εξής: Στην Κύπρο υπήρχε άτομο που συνεργαζόταν με το κύκλωμα και έστελνε κυρίως αλλοδαπές γυναίκες στην Ελλάδα, ώστε να συμμετέχουν στα πάρτι που διοργανώνονταν. Μάλιστα, αναφέρεται και συγκεκριμένο όνομα ωστόσο όλα θα διερευνηθούν, αναλόγως των στοιχείων που θα υπάρξουν.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top