Παροσμία: Το «ύπουλο» σύμπτωμα για παιδιά που έχουν νοσήσει από Covid-19 και μπορεί να τους κόψει την όρεξη

Παροσμία: Το «ύπουλο» σύμπτωμα για παιδιά που έχουν νοσήσει από Covid-19 και μπορεί να τους κόψει την όρεξη

Ένα ακόμα σύμπτωμα που μπορεί να προκαλέσει ο Covid-19 σε παιδιά που έχουν νοσήσει, είναι η παροσμία.

Όπως έχουν παρατηρήσει ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της East Anglia στη Βρετανία, μερικά παιδιά χάνουν την όρεξή τους για φαγητό -ακόμα και για τις αγαπημένες τους λιχουδιές- μετά τη νόσηση. Αυτό συμβαίνει διότι σε αυτές τις περιπτώσεις τα παιδιά χάνουν την αίσθηση της μυρωδιάς, κατά «περίεργο» τρόπο, με αποτέλεσμα να νιώθουν ακόμα και αηδία μπροστά στο πιάτο τους.

«Αυτό οφείλεται στην παροσμία, ένα σύμπτωμα το οποίο προκαλεί παράξενες και συνήθως δυσάρεστες διαταραχές στην όσφρηση», εξηγούν οι ερευνητές.
Ένα παράδειγμα της παροσμίας είναι τα άτομα να μυρίζουν καμένο λάχανο αντί για λεμόνι, ή πετρέλαιο αντί για σοκολάτα.

Μέχρι τώρα, είναι γνωστό ότι η παροσμία είχε παρατηρηθεί σε ενήλικες που είχαν νοσήσει από Covid-19, ενώ η όσφρηση επανέρχεται συνήθως στα φυσιολογικά επίπεδα μετά από κάποιον καιρό.

Η παροσμία στους ανήλικους, για οποιονδήποτε λόγο, θεωρείται πολύ σπάνια.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Αυτά είναι τα 75 έργα με προϋπολογισμό €230 εκατομμυρίων για την Πάφο

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Αυτά είναι τα 75 έργα με προϋπολογισμό €230 εκατομμυρίων για την Πάφο

Σε περισσότερα από 75 έργα με προϋπολογισμό που υπερβαίνει τα 230 εκατομμύρια ευρώ για την Επαρχία Πάφου αναφέρθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης κατά την ευρεία σύσκεψη με φορείς της Πάφου, της οποίας προήδρευσε στο πλαίσιο της περιοδείας του σε Δήμους και Κοινότητες της Κύπρου.

BEST OF TOTHEMAONLINE