Γυναίκα καταδικάστηκε σε θάνατο για «βλάσφημα» μηνύματα στο WhatsApp

Γυναίκα καταδικάστηκε σε θάνατο για «βλάσφημα» μηνύματα στο WhatsApp

Μια μουσουλμάνα καταδικάστηκε σε θάνατο σήμερα στο Πακιστάν, επειδή έστειλε ένα κείμενο και σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ, που κρίθηκαν "βλάσφημα", στην υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων WhatsApp.


Η Ανέεκα Ατέεκ, ηλικίας 26 ετών, συνελήφθη τον Μάιο του 2020 και σε βάρος της ασκήθηκε δίωξη επειδή ανάρτησε στο WhatsApp "βλάσφημο περιεχόμενο", μεταξύ άλλων σκίτσα, σύμφωνα με μια περίληψη της απόφασης που δημοσίευσε το δικαστήριο. Η ετυμηγορία ανακοινώθηκε στην πόλη Ραουαλπίντι (βόρεια).

Το δικαστήριο διέταξε η Ανέεκα Ατέεκ να "απαγχονιστεί", ενώ την καταδίκασε επίσης σε ποινή κάθειρξης 20 ετών. Περίπου 80 άνθρωποι έχουν φυλακιστεί στο Πακιστάν για βλασφημία, εκ των οποίων οι μισοί έχουν καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη ή στην εσχάτη των ποινών, σύμφωνα με την αμερικανική Επιτροπή για τη Θρησκευτική Ελευθερία στον κόσμο.

Οι προασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εκτιμούν πως κατηγορίες βλασφημίας διατυπώνονται συχνά καταχρηστικά με στόχο τη διευθέτηση προσωπικών διαφορών. Τον Δεκέμβριο, οργισμένο πλήθος λίντσαρε και έκαψε τον διευθυντή από τη Σρι Λάνκα ενός εργοστασίου στο Πακιστάν, αφότου τον κατηγόρησαν για βλασφημία.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ο Αβέρωφ στο ThemaOnline: «Η Κύπρος χρειάζεται στιβαρές παρατάξεις και πολιτικούς χωρίς λαϊκισμό»- Ο ΠτΔ, η Αννίτα και ο ΔΗΣΥ

Ο Αβέρωφ στο ThemaOnline: «Η Κύπρος χρειάζεται στιβαρές παρατάξεις και πολιτικούς χωρίς λαϊκισμό»- Ο ΠτΔ, η Αννίτα και ο ΔΗΣΥ

Στη συνέντευξή του στο ThemaOnline και τον Τάσο Θεοδώρου, ο πρώην πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, μιλά ανοιχτά για την επόμενη μέρα στην πολιτική, το μέλλον της παράταξης, τις εκλογές του 2026 και του 2028, τη διακυβέρνηση Χριστοδουλίδη, το Κυπριακό, αλλά και τα νέα πολιτικά φαινόμενα που ταράζουν τα νερά.

BEST OF TOTHEMAONLINE