ΔΙΕΘΝΗ

Μυθεύματα Ερντογάν: Εμείς φτιάχνουμε δικά μας αεροσκάφη και τα ζητούν μεγάλες χώρες

Μυθεύματα Ερντογάν: Εμείς φτιάχνουμε δικά μας αεροσκάφη και τα ζητούν μεγάλες χώρες

Να αμβλύνει τις εντυπώσεις που έχει κλέψει η Ελλάδα με την αγορά των Rafale επιχείρησε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Αρχικά κάλεσε σήμερα τους Τούρκους πολίτες και τις εταιρείες να μετατρέψουν σε τουρκικές λίρες τις αποταμιεύσεις τους που έχουν σε ξένο νόμισμα, καθώς η Άγκυρα προσπαθεί να τονώσει τη ζήτηση για το τοπικό νόμισμα.

Στη συνέχεια σε ομιλία του σε κοινοτάρχες, έκανε και μια έμμεση αναφορά στα Rafale που απέκτησε η Ελλάδα επιχειρώντας να αμβλύνει τις εντυπώσεις για την ενίσχυση των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων.

«Εμείς κατασκευάζουμε τα δικά μας αεροπλάνα και μη επανδρωμένα αεροσκάφη και μάλιστα μας τα ζητούν μεγάλες χώρες που υποστήριζαν ότι δεν μπορούμε να τα κατασκευάσουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά o Τούρκος πρόεδρος.

Daily Sabah: «Πλεονέκτημα για την ελληνική αεροπορία τα Rafale» – Οι αντιδράσεις του τουρκικού Τύπου στην άφιξη των μαχητικών στη χώρα μας
Στην άφιξη των 6 μαχητικών αεροσκαφών Rafale στην χώρα μας σήμερα αναφέρθηκε σε άρθρο της η τουρκική εφημερίδα Daily Sabah.

«Έξι προηγμένα αεροσκάφη Rafale που αγοράστηκαν από τη γαλλική αεροπορία την Τετάρτη πέταξαν σε χαμηλή διάταξη πάνω από την Αθήνα πριν από την επίσημη παράδοσή τους στις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις σε κοντινή αεροπορική βάση», λέει το άρθρο.

«Τα αεροσκάφη μάχης πολλαπλών ρόλων με ένα χαρακτηριστικό φτερό σε σχήμα τριγώνου ήταν η πρώτη σημαντική παράδοση που προέκυψε από αμυντικές συμφωνίες πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ που υπέγραψαν πέρυσι η ελληνική και η γαλλική κυβέρνηση», συνεχίζει, αναφερόμενο επίσης στην επικείμενη αγορά 6 ακόμα αεροσκαφών τύπου Rafale, καθώς και την αγορά των τριών φρεγατών Belharra από τη Γαλλία.

«Τα αεροσκάφη Rafale διαθέτουν προηγμένα ηλεκτρονικά και οπλικά συστήματα που θα δώσουν πλεονέκτημα στην αεροπορία της ενώ θα αντιμετωπίσει τον πολύ μεγαλύτερο στρατό της Τουρκίας», επισημαίνεται χαρακτηριστικά στο κείμενο. Το άρθρο της Daily Sabah καταλήγει: «Η προσπάθεια εκσυγχρονισμού της Πολεμικής Αεροπορίας της Τουρκίας υπέστη οπισθοδρόμηση το 2019, όταν οι Ηνωμένες Πολιτείες απέσυραν την Τουρκία από το πρόγραμμα F-35 λόγω της αγοράς από την Άγκυρα του ρωσικού αντιπυραυλικού αμυντικού συστήματος S-400».

Εκτός της Sabah, ποικίλα τουρκικά μέσα έχουν ασχοληθεί τις τελευταίες ημέρες με την αγορά και την άφιξη των πολεμικών αεροσκαφών από τη Γαλλία στην Ελλάδα. Παράδειγμα αποτελεί η εφημερίδα Yeni Safak, η οποία αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων και στη σύμβαση Ελλάδας- Ισραήλ για την την εκπαίδευση Ελλήνων πιλότων καθώς, και στις και συμφωνίες συνεργασίας της Ελλάδας στον τομέα της άμυνα,ς με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τις ΗΠΑ. Η Safak είχε ασχοληθεί με το θέμα ήδη από τον Δεκέμβριο, σε άρθρο της με τον τίτλο…«Ο φόβος κυρίευσε την Ελλάδα: Αγοράζει 18 αεροπλάνα Rafale από τη Γαλλία».

Με την είδηση ασχολήθηκαν και άλλες μεγάλες τουρκικές εφημερίδες, όπως η Sozcu και η Milliyet, η οποία έκανε λόγο για «εξαιρετικές επενδύσεις της Ελλάδας στον στρατό της».

ΠΗΓΗ: Ελεύθερος Τύπος

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top