Θάνατος βρέφους στη Λεμεσό: Δεν ήταν εγγεγραμμένη ως κατ' οίκον παιδοκόμος η γυναίκα που το επέβλεπε

Θάνατος βρέφους στη Λεμεσό: Δεν ήταν εγγεγραμμένη ως κατ' οίκον παιδοκόμος η γυναίκα που το επέβλεπε

Σε σχέση με το υπό διερεύνηση περιστατικό αιφνίδιου θανάτου βρέφους που σημειώθηκε χθες στην Επαρχία Λεμεσού, το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας ενημερώνει ότι η αναφερόμενη ως επιβλέπουσα του παιδιού κατά τον χρόνο του τραγικού συμβάντος δεν είναι εγγεγραμμένη ως κατ’ οίκον παιδοκόμος, στη βάση του περί Παίδων Νόμου.

Οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας του Υφυπουργείου βρίσκονται σε επαφή με την Αστυνομία Κύπρου, για να συμβάλουν στη διερεύνηση του περιστατικού, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους.

Οι γονείς προτρέπονται να εξετάζουν για κατοχή άδειας εγγραφής για άσκηση επαγγέλματος κατ’ οίκον παιδοκόμου, από τα άτομα που αναλαμβάνουν την φροντίδα των παιδιών τους, ώστε να διασφαλίζεται ότι πληρούνται όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις για την ασφάλεια των παιδιών.

Το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του βρέφους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Νέα κινητικότητα για το GSI στην Ανατολική Μεσόγειο – Πότε αναμένεται να ξεκινήσουν οι έρευνες

Νέα κινητικότητα για το GSI στην Ανατολική Μεσόγειο – Πότε αναμένεται να ξεκινήσουν οι έρευνες

Στην τελική ευθεία φαίνεται πως βρίσκεται η διαδικασία επανέναρξης των ερευνών για την πόντιση καλωδίων στην Ανατολική Μεσόγειο. Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, το υπό γαλλική σημαία ερευνητικό σκάφος «Αμπέιγ Μαρανγκό» (Abeille Marengo) απέπλευσε από το λιμάνι της Νάπολης με προορισμό το Ηράκλειο, όπου αναμένεται να φτάσει την Τρίτη 27/10.

BEST OF TOTHEMAONLINE