Σκέψεις για self test σε παιδιά της Προδημοτικής - Σε ανοικτή επικοινωνία Υπ. Παιδείας και γονείς

Σκέψεις για self test σε παιδιά της Προδημοτικής - Σε ανοικτή επικοινωνία Υπ. Παιδείας και γονείς

Ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομος Προδρόμου προήδρευσε σήμερα σύσκεψης με τον Προέδρο και μέλη της ηγεσίας της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Γονέων και Κηδεμόνων Δημόσιων και Κοινοτικών Νηπιαγωγείων. Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης από πλευράς Υπουργείου ο Γενικός Διευθυντής κ. Νεόφυτος Παπαδόπουλος και ο Διευθυντής Δημοτικής Εκπαίδευσης κ. Μάριος Στυλιανίδης.

Κατά τη σύσκεψη, ο Υπουργός ενημέρωσε τους οργανωμένους γονείς ότι στη βάση του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας προχωρούμε στην επέκταση της δωρεάν υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης από την ηλικία των 4 ετών, με τον ανάλογο σχεδιασμό και προγραμματισμό να γίνονται στο Υπουργείο.

Επιπρόσθετα, όσον αφορά στα μέτρα υγειονομικής προστασίας, τα οποία εφαρμόζονται στα σχολεία, ο Υπουργός Παιδείας επισήμανε ότι θα συνεχίσουμε να ακολουθούμε τις συστάσεις των Ειδικών με στόχο πάντοτε να συνεχιστεί η λειτουργία των σχολείων με φυσική παρουσία.

Οι εκπρόσωποι των οργανωμένων γονέων, από πλευράς τους, ανέφεραν ότι η λειτουργία των σχολείων με φυσική παρουσία έχει θετικές επιπτώσεις στην ψυχολογία των παιδιών και ως εκ τούτου η συνέχιση της φοίτησης των μαθητών/τριών στα σχολεία είναι και δική τους επιδίωξη. Παράλληλα, σημείωσαν ότι συμφωνούν με τη μεταρρύθμιση για επέκταση της δωρεάν υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης από την ηλικία των 4 ετών.

Αναφερόμενος σε εισήγηση της Συνομοσπονδίας για την παροχή στους γονείς Προδημοτικής αριθμού τεστ αυτοδιάγνωσης (self-test), προκειμένου να μπορούν προληπτικά να παρακολουθούν τα παιδιά τους σε σχέση με τη νόσο Covid-19, ο Υπουργός ανέφερε ότι είναι μια σκέψη που γίνεται και από πλευράς Υπουργείου και ότι θα συζητηθεί στο επόμενο διάστημα με το Υπουργείο Υγείας.

Τέλος, συμφωνήθηκε ότι οι οργωμένοι γονείς Προδημοτικής θα είναι σε συνεχή διάλογο με το Υπουργείο για θέματα που αφορούν στην προσχολική εκπαίδευση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Ανάλυση: Καταστατικό συνέδριο ΔΗΣΥ με δείγματα πολιτικού ρεβανσισμού – Οι διαγραφές υπουργών και η αυτοπαγίδευση

Ανάλυση: Καταστατικό συνέδριο ΔΗΣΥ με δείγματα πολιτικού ρεβανσισμού – Οι διαγραφές υπουργών και η αυτοπαγίδευση

Δύο χρόνια μετά τις προεδρικές εκλογές και τα όσα τον «πλήγωσαν», ο ΔΗΣΥ έλαβε την απόφαση μέσα από το καταστατικό συνέδριο που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, να πράξει  αυτό, που δεν τολμούσε να πράξει, αμέσως μετά τις εκλογές.

BEST OF TOTHEMAONLINE