ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Δικηγόρος Ηλία Γκιώνη: «Η Κύπρος το βασικό κομμάτι του παζλ για το κύκλωμα – Πολλές άλλες πόλεις της Ελλάδας στο δίκτυο»

Δικηγόρος Ηλία Γκιώνη: «Η Κύπρος το βασικό κομμάτι του παζλ για το κύκλωμα – Πολλές άλλες πόλεις της Ελλάδας στο δίκτυο»

Ο ακτιβιστής Ηλίας Γκιώνης είναι άνθρωπος με νευραλγικό ρόλο στην υπόθεση του βιασμού της 24χρονης στη Θεσσαλονίκη, υπόθεση η οποία βγάζει διαρκώς…λαγούς από το καπέλο.

Ο ίδιος είναι ο άνθρωπος που πέτυχε την ευρύτερη δημοσιοποίηση του ζητήματος με τρόπο θαρραλέο. Παρ’όλα αυτά και ενώ ο Ηλίας Γκιώνης έχει κάνει καταφανές πως γνωρίζει πάρα πολλά πράγματα για αυτές τις υποθέσεις, δεν έχει κληθεί ακόμα να καταθέσει στο πλαίσιο της διπλής έρευνας που διεξάγεται πια στη Θεσσαλονίκη – μια για την 24χρονη Γεωργία Μπίκα και μια για την ύπαρξη διεθνούς κυκλώματος μαστροπείας.

Μιλώντας για αυτή τη σημαντική λεπτομέρεια, ο δικηγόρος του Ηλία Γκιώνη, Γεώργιος Δ. Ζήσης λέει στο Newsbeast το εξής: «Δεν έχει ακόμα κληθεί από τον εισαγγελέα αλλά εκτιμούμε ότι είναι πολύ πιθανό να τον καλέσει. Υπάρχουν θύματα που του παρέχουν πληροφορίες, σημαντικότατες μάλιστα, μηνύματα, φωτογραφίες, προσκλητήρια από events, αλλά αυτά τα θύματα δεν είναι έτοιμα να κάνουν καταγγελία γιατί φοβούνται. Από αυτή την άποψη, είναι πολύ πιθανό ο κος Γκιώνης να κληθεί να μεταφέρει ο, τι του έχει μεταφερθεί και του ίδιου στον αρμόδιο εισαγγελέα. Θεωρητικά μιλώντας κανονικά θα έπρεπε ήδη να έχει κληθεί με όλα αυτά που έχει ήδη αναφέρει αλλά με τους ρυθμούς που πηγαίνει η δικαιοσύνη σε αυτή τη χώρα, αυτό που συμβαίνει είναι το απολύτως συνηθισμένο. Κανονικά θα έπρεπε σε μια τέτοια υπόθεση να έχει κινηθεί η διαδικασία σαν αστραπή».

Θεσσαλονίκη και Κύπρος, τα παραρτήματα του κυκλώματος
Σύμφωνα με τον κο Ζήση πάντως, το κύκλωμα έχει απλώσει τα πλοκάμια του σε όλη την Ελλάδα. Όπως χαρακτηριστικά μας λέει ο ίδιος: «Φαίνεται ότι η Κύπρος είναι βασικό κομμάτι του παζλ της υπόθεσης. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι η Κύπρος είναι σαν ένα… παράρτημα αυτού του κυκλώματος. Και δεν μιλάμε μόνο για τα τρία σημεία που ήδη ακούγονται-Αθήνα, Κύπρο και Θεσσαλονίκη. Μιλάμε και για άλλες πόλεις της Ελλάδας. Και οι ενδείξεις για το κύκλωμα πηγαίνουν και πίσω σε βάθος χρόνου.

Κάποιοι από τους εμπλεκόμενους ανεβαίνουν από Αθήνα στη Θεσσαλονίκη σε μια λογική να μεταφέρουν…τα γούστα τους και την δράση τους μακριά από την μητρόπολη. Το ίδιο με την Θεσσαλονίκη συμβαίνει ίσως και σε μεγαλύτερο βαθμό στην Κύπρο. Θεσσαλονίκη και Κύπρος δουλεύουν σαν απορροφητές της δράσης».

Χαρακτηριστικό πάντως του εύρους των καταγγελιών που …σιγοβράζουν στη Θεσσαλονίκη είναι πως όμως μας λέει ο κος Ζήσης: «Κάποιες από αυτές τις κοπέλες ήξεραν η μία το όνομα της άλλης και κάποιες άλλες δεν γνωρίζονται καθόλου μεταξύ τους. Ο Ηλίας είναι απλός πολίτης τον οποίο προσεγγίζουν τα θύματα γατί σε αυτόν βλέπουν κάτι και τον εμπιστεύονται, του εκμυστηρεύονται το πρόβλημα τους και αυτά που έχουν βιώσει. Μιλάει την γλώσσα της αλήθειας χωρίς ενδοιασμούς. Δείχνει στα θύματα αλληλεγγύη. Κάποιες αποφασίζουν να προχωρήσουν νομικά, κάποιες άλλες θέλουν απλώς να μιλήσουν κάπου». Επίσης, κατά τον κο Ζησή το καφέ όπου συνάντησε η Γεωργία Μπίκα τον Μάνο Παπαδόπουλο είναι ένας χώρος στον οποίο διαμορφώνονται ύποτες καταστάσεις, χώρος που δίνει μια περίεργη εικόνα.

Η χρονοκαθυστέρηση των media και οι πληροφορίες για μηνύσεις ενάντια στον Ηλία Γκιώνη

Ο κος Ζήσης, όπως έχουν ήδη κάνει η Γεωργία Μπίκα αλλά και ο Ηλίας Γκιώνης, τονίζει και αυτός με τη σειρά του πως για το μέγεθος των γεγονότων εκτός από τις αστυνομικές και τις δικαστικές αρχές, σε λήθαργο έπσαν για μέρες και τα ΜΜΕ. Όπως λέει ο ίδιος: «Θεωρώ και εγώ, όπως και ο κος Γκιώνης ότι είναι αδύνατον τα media να μην γνώριζαν την υπόθεση από την αρχή. Θεωρούμε ότι υπήρξε για ένα διάστημα απόπειρα συγκάλυψης. Και τι να πει και η Γεωργία η εξέταση της οποίας ήταν πλημμελέσταστη, που την άφησαν άπλυτη όλες αυτές τις μέρες με την ιατροδικαστική εξέταση να καθυστερεί τόσο πολύ; Στο χρόνο της καθυστέρησης μπορεί να χάθηκαν πάρα πολλά στοιχεία».

Πάντως, τα πολλά που γνωρίζει ο κος Γκιώνης πρέπει να έχουν βάλει μάλλον σε αναμμένα κάρβουνα κάποιους από τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση μιας και όπως μας λέει ο κος Ζήσης: «δυστυχώς έχουμε πληροφορίες ότι έχουν κινηθεί νομικά εναντίον του κου Γκιώνη με μηνύσεις για συκοφαντική δυσφήμηση κτλ. Είμαστε στη διαδικασία να διαπιστώσουμε τι υπάρχει εναντίον του».

Πηγή: newsbeast.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top