Πληροφοριοδότες (whistleblowers): Χαιρετίζει τη ψήφιση του νομοσχεδίου η Κυβέρνηση

Πληροφοριοδότες (whistleblowers): Χαιρετίζει τη ψήφιση του νομοσχεδίου η Κυβέρνηση

Η Κυβέρνηση χαιρετίζει την ψήφιση χθες 20/1 από τη Βουλή των Αντιπροσώπων του νομοσχεδίου για την προστασία ατόμων που αναφέρουν παραβιάσεις του νόμου και ειδικότερα πιθανές πράξεις διαφθοράς, του γνωστού νομοσχεδίου whistleblowers.

Σε ανακοίνωση της Προεδρίας αναφέρεται πως η εφαρμογή του συγκεκριμένου νόμου αναμένεται να συμβάλει στην ενίσχυση της διαφάνειας και στην αντιμετώπιση πιθανών κρουσμάτων διαφθοράς.

Αναμένουμε ότι η Βουλή, λειτουργώντας με το ίδιο πνεύμα συναίνεσης, θα προχωρήσει σύντομα στην ψήφιση και των άλλων σημαντικών νομοσχεδίων που αφορούν στη μεταρρύθμιση της Δικαιοσύνης και στην ίδρυσης της Ανεξάρτητης Αρχής κατά της Διαφθοράς.

Πρόκειται για σημαντικές μεταρρυθμίσεις, οι οποίες θα συμβάλουν αποφασιστικά στην αντιμετώπιση της διαφθοράς και στην προώθηση της διαφάνειας και της λογοδοσίας, εμπεδώνοντας το κράτος δικαίου στον τόπο μας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Ο Γκουτέρες διαβεβαίωσε ότι θα εργάζεται για πρόοδο στο Κυπριακό μέχρι την τελευταία μέρα της θητείας του

ΠτΔ: Ο Γκουτέρες διαβεβαίωσε ότι θα εργάζεται για πρόοδο στο Κυπριακό μέχρι την τελευταία μέρα της θητείας του

Ο ΓΓ του ΟΗΕ ανέφερε ότι μέχρι και την τελευταία μέρα της θητείας του θα συνεχίζει να εργάζεται για επανέναρξη των συνομιλιών, σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης. Μιλώντας την Παρασκευή σε εκδήλωση της κυπριακής ομογένειας, στη Νέα Υόρκη, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε στη συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, όπου, όπως είπε, παρουσίασε νέες ιδέες που αφορούν την ουσία, τη μεθοδολογία, τα ΜΟΕ που θα μπορούσαν να ανοίξουν τον δρόμο για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, όμως σημείωσε ότι «η τουρκική πλευρά απάντησε αρνητικά».

BEST OF TOTHEMAONLINE