Υπό διερεύνηση η Όμικρον 2 στο Ην. Βασίλειο - Διενεργούνται έρευνες

Υπό διερεύνηση η Όμικρον 2 στο Ην. Βασίλειο - Διενεργούνται έρευνες

Η Υπηρεσία Ασφάλειας Υγείας Ηνωμένου Βασιλείου (UKHSA) γνωστοποίησε ότι το νέο στέλεχος της παραλλαγής Όμικρον του κορωνοϊού, γνωστό ως ΒΑ2 (ή παραλλαγή Όμικρον 2), έχει οριστεί ως παραλλαγή υπό διερεύνηση.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι τα κρούσματα είναι για την ώρα λίγα, για την ακρίβεια όπως υπολογίζεται μόνο 53.

Η υπηρεσία τονίζει ότι η αρχική παραλλαγή Όμικρον είναι ακόμα κυρίαρχη στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά παρόλα αυτά θα γίνουν περαιτέρω αναλύσεις.

Η διευθύντρια περιστατικών της UKHSA Δρ Μίρα Τσαντ τόνισε ότι ο ιός «αναμένεται» να έχει περισσότερες μεταλλάξεις όσο η πανδημία συνεχίζεται, προσθέτοντας ότι το Ηνωμένο Βασίλειο έχει την κατάλληλη υποδομή να τις εντοπίζει εγκαίρως και να αποτιμά αν είναι σοβαρές.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ικανοποίηση Χριστοδουλίδη για τον διορισμό Φίτο: «Αποτέλεσμα της συνεπούς στρατηγικής μας»

Ικανοποίηση Χριστοδουλίδη για τον διορισμό Φίτο: «Αποτέλεσμα της συνεπούς στρατηγικής μας»

Ιδιαίτερη ικανοποίηση επικρατεί στη Λευκωσία μετά την απόφαση της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, να διορίσει τον Εκτελεστικό Αντιπρόεδρο της Κομισιόν, Ραφαέλε Φίτο, ως Ειδικό Απεσταλμένο της ΕΕ για το Κυπριακό.

BEST OF TOTHEMAONLINE