Υπό διερεύνηση η Όμικρον 2 στο Ην. Βασίλειο - Διενεργούνται έρευνες

Υπό διερεύνηση η Όμικρον 2 στο Ην. Βασίλειο - Διενεργούνται έρευνες

Η Υπηρεσία Ασφάλειας Υγείας Ηνωμένου Βασιλείου (UKHSA) γνωστοποίησε ότι το νέο στέλεχος της παραλλαγής Όμικρον του κορωνοϊού, γνωστό ως ΒΑ2 (ή παραλλαγή Όμικρον 2), έχει οριστεί ως παραλλαγή υπό διερεύνηση.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι τα κρούσματα είναι για την ώρα λίγα, για την ακρίβεια όπως υπολογίζεται μόνο 53.

Η υπηρεσία τονίζει ότι η αρχική παραλλαγή Όμικρον είναι ακόμα κυρίαρχη στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά παρόλα αυτά θα γίνουν περαιτέρω αναλύσεις.

Η διευθύντρια περιστατικών της UKHSA Δρ Μίρα Τσαντ τόνισε ότι ο ιός «αναμένεται» να έχει περισσότερες μεταλλάξεις όσο η πανδημία συνεχίζεται, προσθέτοντας ότι το Ηνωμένο Βασίλειο έχει την κατάλληλη υποδομή να τις εντοπίζει εγκαίρως και να αποτιμά αν είναι σοβαρές.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Κρίσιμη συνάντηση Χριστοδουλίδη – Έρχιουρμαν με φόντο τα οδοφράγματα

Κυπριακό: Κρίσιμη συνάντηση Χριστοδουλίδη – Έρχιουρμαν με φόντο τα οδοφράγματα

Κατά τη συνάντηση στις 26 Αυγούστου μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη και του ηγέτη  των Τουρκοκυπρίων Τουφάν Έρχιουρμαν αναμένεται να συζητηθεί κατά πόσο υπάρχει πρόθεση από Τ/κ πλευράς για πρόοδο στα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) ειδικά όσον αφορά στα σημεία διέλευσης, πληροφορείται το ΚΥΠΕ.