Υπό διερεύνηση η Όμικρον 2 στο Ην. Βασίλειο - Διενεργούνται έρευνες

Υπό διερεύνηση η Όμικρον 2 στο Ην. Βασίλειο - Διενεργούνται έρευνες

Η Υπηρεσία Ασφάλειας Υγείας Ηνωμένου Βασιλείου (UKHSA) γνωστοποίησε ότι το νέο στέλεχος της παραλλαγής Όμικρον του κορωνοϊού, γνωστό ως ΒΑ2 (ή παραλλαγή Όμικρον 2), έχει οριστεί ως παραλλαγή υπό διερεύνηση.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι τα κρούσματα είναι για την ώρα λίγα, για την ακρίβεια όπως υπολογίζεται μόνο 53.

Η υπηρεσία τονίζει ότι η αρχική παραλλαγή Όμικρον είναι ακόμα κυρίαρχη στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά παρόλα αυτά θα γίνουν περαιτέρω αναλύσεις.

Η διευθύντρια περιστατικών της UKHSA Δρ Μίρα Τσαντ τόνισε ότι ο ιός «αναμένεται» να έχει περισσότερες μεταλλάξεις όσο η πανδημία συνεχίζεται, προσθέτοντας ότι το Ηνωμένο Βασίλειο έχει την κατάλληλη υποδομή να τις εντοπίζει εγκαίρως και να αποτιμά αν είναι σοβαρές.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Η μάχη της κάλπης - Συνεχίζεται η ψηφοφορία – Στο 49,8% η προσέλευση

LIVE: Η μάχη της κάλπης - Συνεχίζεται η ψηφοφορία – Στο 49,8% η προσέλευση

Η Κύπρος ψηφίζει σήμερα για την ανάδειξη της νέας Βουλής των Αντιπροσώπων, με το πολιτικό ενδιαφέρον να κορυφώνεται σε ολόκληρη τη χώρα. Το ThemaOnline σας μεταδίδει λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις από τη διαδικασία των Βουλευτικών Εκλογών 2026, με συνεχή ενημέρωση για τη συμμετοχή, τις δηλώσεις πολιτικών αρχηγών, τα πρώτα στοιχεία από τις κάλπες, την καταμέτρηση των ψήφων και τα αποτελέσματα.