ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: 1.913 γιατροί και οδοντίατροι τέθηκαν σε διαθεσιμότητα επειδή δεν εμβολιάστηκαν

Ιταλία: 1.913 γιατροί και οδοντίατροι τέθηκαν σε διαθεσιμότητα επειδή δεν εμβολιάστηκαν

Σε ολόκληρη την Ιταλία, οι γιατροί και οδοντογιατροί που ετέθησαν σε διαθεσιμότητα και παύθηκαν από τους Ιατρικούς Συλλόγους της χώρας, είναι 1.913. Πρόκειται για το 0,4% των μελών όλων των διαφόρων τοπικών Ιατρικών Συλλόγων, οι οποίοι μετρούν 467.611 εγγεγραμμένους, όπως έγινε γνωστό.

Παράλληλα, το ποσοστό των ανεμβολίαστων γιατρών και οδοντογιατρών, αγγίζει το 7,2% του συνόλου. «Πρόκειται, όμως, για ένα ποσοστό το οποίο συμπεριλαμβάνει και τους συναδέλφους που δεν μπορούν να εμβολιαστούν, όσους έχουν νοσήσει, ή αναγκάστηκαν για αναβάλουν την δεύτερη η τρίτη δόση για λόγους υγείας. Υπάρχουν και εκείνοι που εμβολιάστηκαν στο εξωτερικό», δήλωσε ο Φιλίππο Ανέλι, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιταλικών ιατρικών Συλλόγων.


Στις 20 του περασμένου Δεκεμβρίου, εστάλησαν 60 χιλιάδες επιστολές, σε γιατρούς που δεν είχαν καταθέσει τα αναγκαία πιστοποιητικά. Οι μισοί απέδειξαν ότι δεν έχουν πρόθεση να αποφύγουν τον εμβολιασμό. «Τώρα, μετά τους προβλεπόμενους ελέγχους, παύθηκαν σχεδόν 2.000 μέλη μας και σύντομα θα ακολουθήσουν και άλλοι», πρόσθεσε ο Ανέλι.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Χαρτσιώτης: «Εκ πρώτης όψεως υπάρχουν ευθύνες για απόδραση κρατουμένου»

Χαρτσιώτης: «Εκ πρώτης όψεως υπάρχουν ευθύνες για απόδραση κρατουμένου»

Εκ πρώτης όψεως υπάρχουν κάποιες ευθύνες, που σίγουρα θα αποδοθούν, δήλωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Μάριος Χαρτσιώτης, σε σχέση με τη χθεσινή απόδραση υπόδικου από τις Κεντρικές Φυλακές.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top