Ιταλοί αντιεμβολιαστές σκαρφίστηκαν απάτη για να πάρουν παράνομα το «πράσινο πάσο»

Ιταλοί αντιεμβολιαστές σκαρφίστηκαν απάτη για να πάρουν παράνομα το «πράσινο πάσο»

Ο ιταλικός Τύπος αναφέρεται σήμερα σε μια νέα απάτη, με στόχο την παράνομη εξασφάλιση του «πράσινου πάσου εμβολιασμένου».

Όπως γράφει η εφημερίδα La Repubblica, έχει απαγορευθεί η διεξαγωγή διαγνωστικών τεστ κορωνοϊού, σε δεκάδες φαρμακεία μεγάλων πόλεων της χώρας.

Το παράνομο σύστημα είχε ως εξής: θετικοί στον ιό, παρουσιάζονταν σε σειρά φαρμακείων, για να κάνουν τεστ. Την στιγμή της καταγραφής του αποτελέσματος, όμως, έδιναν κάρτες ΑΜΚΑ που ανήκαν σε άλλους πολίτες: σε αντιεμβολιαστές ο οποίοι, με τον τρόπο αυτό, στη συνέχεια εξασφάλιζαν πράσινο πάσο εμβολιασμένου, το οποίο δίδεται και στους θεραπευμένους από την Covid-19 και ισχύει για έξι μήνες.

Με το «πάσο», επιτρέπεται η είσοδος σε πολλούς δημόσιους χώρους, σε καφέ, μέσα μεταφοράς, και γυμναστήρια. Οι Ιταλοί περιφερειάρχες ζήτησαν από όλους τους φαρμακοποιούς, στο εξής, όποιος πολίτης υποβάλλεται σε τεστ, να φέρει μαζί του και να επιδεικνύει όχι μόνον την κάρτα ΑΜΚΑ, αλλά και ταυτότητα ή διαβατήριο, ώστε να αποφευχθούν νέες απάτες. Οι έλεγχοι συνεχίζονται σε όλη την χώρα, με ιδιαίτερη έμφαση στις περιφέρειες του ιταλικού Βορρά.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Aνακοίνωσαν την τριμερή συνάντηση τα Ηνωμένα Έθνη - Πότε θα πραγματοποιηθεί

Κυπριακό: Aνακοίνωσαν την τριμερή συνάντηση τα Ηνωμένα Έθνη - Πότε θα πραγματοποιηθεί

Τα Ηνωμένα Έθνη ανακοίνωσαν ότι η τριμερής συνάντηση μεταξύ των ηγετών των δύο κοινοτήτων και της Προσωπικής Απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ θα πραγματοποιηθεί το πρωί της 9ης Νοεμβρίου.

BEST OF TOTHEMAONLINE