ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Οι καταναλωτές έφθασαν στα όριά τους, καλούμε την Κεντρική Τράπεζα να εφαρμόσει τον νόμο»

«Οι καταναλωτές έφθασαν στα όριά τους, καλούμε την Κεντρική Τράπεζα να εφαρμόσει τον νόμο»

Την Κεντρική Τράπεζα καλεί να εφαρμόσει τον νόμο ο σύνδεσμος καταναλωτών, μέσα που ανακοίνωση που εξέδωσε ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του «μετά από τη δημοσιότητα που δόθηκε με αφορμή την εξαγγελία των δυο μεγαλύτερων τραπεζών για αυξήσεις σε τέλη τους και τις δημόσιες καταγγελίες των οργανώσεων καταναλωτών, οι τράπεζες αναγκάστηκαν να άρουν την παρανομία τους και να αποδέχονται τους τρεχούμενους λογαριασμούς ως λογαριασμούς πληρωμών με βασικά χαρακτηριστικά. Για τη μέχρι πρόσφατα παρανομία των τραπεζών σε βάρος των καταναλωτών, καμιά Αρμόδια Αρχή δεν καταλόγισε ευθύνες σ’ οποιονδήποτε.

Πέραν  όμως της άρσης της πιο πάνω παρανομίας, εξακολουθεί να υπάρχει ακόμα μια εκ πρώτης όψεως παρανομία των τραπεζών. Τουλάχιστο η μια μεγάλη τράπεζα, δεν αποδέχεται ένα κοινό τρεχούμενο λογαριασμό να οριστεί ως λογαριασμός πληρωμών με βασικά χαρακτηριστικά, κατά παράβαση του νόμου 64(Ι)/2017 στον οποίο αναφέρεται ότι:

''λογαριασμός πληρωμών'' σημαίνει το λογαριασμό που τηρείται στο όνομα ενός ή περισσότερων καταναλωτών και χρησιμοποιείται για την εκτέλεση πράξεων πληρωμής·''

Έχοντας υπόψη τα πιο πάνω, καλούμε την Κεντρική Τράπεζα ως Αρμόδια Αρχή για εφαρμογή του νόμου, τον Υπουργό Οικονομικών που έκδωσε τα σχετικά Διατάγματα και τις τράπεζες, να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την πιστή εφαρμογή της υπό αναφορά νομοθεσίας. Οι καταναλωτές έφθασαν στα όριά τους. Δεν αντέχουν άλλο την εκμετάλλευσή τους, από οπουδήποτε αυτή προέρχεται».

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Σε ελεύθερη πτώση ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Μονόδρομος οι παραιτήσεις των ηγεσιών

Σε ελεύθερη πτώση ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Μονόδρομος οι παραιτήσεις των ηγεσιών

Σε μία περίοδο «εσωστρέφειας» βρίσκονται τα κόμματα του κέντρου, τα οποία αφού ξεπέρασαν το πρώτο σοκ από την ήττα των διπλών εκλογών, ψάχνουν απαντήσεις για το τι πραγματικά έφταιξε ώστε να φτάσουν σε αυτό το απογοητευτικό σημείο, που βρίσκονται σήμερα. Παρά τα μηνύματα που έλαβαν από τους πολίτες, φαίνεται πως οι ηγεσίες των τριών κομμάτων να μην αντιλαμβάνονται το τεράστιο πρόβλημα ή αρνούνται να το αντιληφθούν, ενώ θεωρούν τα κόμματά τους, ως περιουσιακό τους στοιχείο, αρνούμενοι να παραιτηθούν. Σε μία εποχή όπου η κοινωνία έχει δώσει την απάντησή της, επιλέγοντας τον νεαρό Φειδία Παναγιώτου, ο οποίος έλαβε μεγαλύτερο ποσοστό από το σύνολο των ποσοστών των τριών κομμάτων ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ, οι ηγεσίες τους εξακολουθούν να μην αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top