ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το κρύο και το χιόνι έκλεισαν σχολεία στα ορεινά - Εξετάζουν τυχόν προβλήματα με το «test-to-stay»

Το κρύο και το χιόνι έκλεισαν σχολεία στα ορεινά - Εξετάζουν τυχόν προβλήματα με το «test-to-stay»

Κλειστά παραμένουν σήμερα και για 2η ημέρα λόγω καιρικών συνθηκών το Δημοτικό και το Νηπιαγωγείο Παναγιάς, σύμφωνα με τον Α’ Λειτουργό Δημοτικής Εκπαίδευσης Πάφου Δημήτρη Μικελλίδη.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Μικελλίδης ανέφερε πως στην Επαρχία Πάφου μόνο το Δημοτικό και το Νηπιαγωγείο Παναγιάς είναι κλειστά, ενώ τα υπόλοιπα σχολεία Δημοτικής και Προδημοτικής Εκπαίδευσης λειτουργούν κανονικά. Πρόσθεσε, ακόμη, πως σήμερα είναι η πρώτη ημέρα ουσιαστικά που λειτουργούν 18 κέντρα σε Δημοτικά Σχολεία της Πάφου ως κέντρα για τα test to stay.

Περιμένουμε, είπε, “να δούμε τα οποιαδήποτε λειτουργικά προβλήματα, για να διορθωθούν σε περίπτωση που υπάρξουν και δεύτερον το κατά πόσο υπήρξε ανταπόκριση και οι γονείς όντως προσήλθαν σ’ αυτά για να ακολουθήσουν το μέτρο, αξιοποιώντας την ευκαιρία που τους δίδει το Υπουργείο για να συνεχίσουν τα παιδιά τους απρόσκοπτα την παρουσία τους στα σχολεία”.

O Α’ Λειτουργός Δημοτικής Εκπαίδευσης Πάφου συνέστησε στους γονείς να δείχνουν όλοι υπομονή με όλα τα θέματα τα οποία συμβαίνουν. Αντιλαμβανόμαστε όλοι, είπε, ότι είμαστε σε μια περίοδο που βιώνουμε όλοι αυτή την έκτακτη κατάσταση με την πανδημία και μια περίοδο με έντονα καιρικά φαινόμενα .

Χρειάζεται, συνέχισε, “να δείχνουμε υπομονή σε όλα τα θέματα και το πώς προσεγγίζουμε τα σχολεία και με τα αυτοκίνητα μας στους χώρους γύρω από τα σχολεία, έτσι ώστε να διατηρούμε εντός και εκτός σχολικών χώρων ασφαλή τα περιβάλλοντα για τα παιδιά μας”, συμπλήρωσε.

Ο κ. Μικελλίδης έστειλε επίσης το μήνυμα πως ως Υπουργείο κάνουν τα αδύνατα δυνατά έτσι ώστε να παραμένουν ανοικτά τα σχολεία και με απρόσκοπτη την παροχή της εκπαίδευσης στα παιδιά.

Πυκνή χιονόπτωση σε Παναγιά και Στατό - Άγιο Φώτιο
Πυκνή χιονόπτωση σημειώθηκε τα ξημερώματα στα χωριά Παναγιά και Στατός- Άγιος Φώτιος, τις κοινότητες με το μεγαλύτερο υψόμετρο στην επαρχία Πάφου.

Ο πρόεδρος του Κ.Σ. Παναγιάς Σάββας Νικολάου σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ανέφερε πως η χιονόπτωση ξεκίνησε στη 01:00 και συνεχίστηκε μέχρι τις 04:00 με αποτέλεσμα να στρώσει χιόνι γύρω στα 10 εκατοστά, ενώ τώρα ξεκίνησε ψιλή βροχή. Η κοινότητα, είπε ο κ. Νικολάου, πλήττεται από "ψύχος, με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, μηδέν με ένα βαθμό και η μόνη διέξοδος των κατοίκων είναι το τζάκι".

Ακολούθως ο κοινοτάρχης Παναγιάς αναφέρθηκε και στα σχολεία τους που παραμένουν κλειστά στην κοινότητα για 2η ημέρα τόσο το Δημοτικό όσο και το Νηπιαγωγείο Παναγιάς.

Κάλεσε επίσης τους κατοίκους της περιοχής να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί γιατί οι δρόμοι είναι ολισθηροί ωστόσο, παρατήρησε, μέχρι στιγμής στα γραφεία της κοινοτικής αρχής Παναγιάς δεν έχουν αναφερθεί προβλήματα. Για οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει, όπως είπε, δηλώνουμε παρών ως κοινοτικό συμβούλιο.

Ο κ. Νικολάου ανέφερε πως πέρσι οι καιρικές συνθήκες ήταν καλύτερες, ωστόσο, φέτος οι θερμοκρασίες είναι πολύ χαμηλές. Κάλεσε τέλος το Κράτος να έρθει και να τους στηρίξει οικονομικά και λίγο καλύτερα από τα σχέδια που έχει προκηρύξει για να μπορούν να αντεπεξέλθουν ως μόνιμοι κάτοικοι της υπαίθρου, όσον αφορά τη θέρμανση και τα έξοδα της μετάβασής τους στα αστικά κέντρα.

Εξάλλου ο πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου Στατού-Άγιος Φώτιος, Κίμωνος Μιχαήλ σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ανέφερε πως η χιονόπτωση ξεκίνησε τις πρώτες πρωινές ώρες. Το κρύο, συνέχισε, είναι τσουχτερό και οι κάτοικοι λόγω των αντίξοων καιρικών συνθηκών έχουν περιοριστεί στα τζάκια τους και στις κατοικίες τους. Χαρακτήρισε τη χτεσινή νύχτα πολύ δύσκολη, αφού δυνατές βροχές έπληξαν την περιοχή τους, καθώς και δυνατοί άνεμοι και ακολούθησε η χιονόπτωση.

Επιπρόσθετα ο κοινοτάρχης Στατού-Αγιου Φωτίου χαρακτήρισε λίγα τα χρήματα που δίδονται ως επιδότηση από την κυβέρνηση για σκοπούς θέρμανσης, στις απομακρυσμένες κοινότητες. Επεσήμανε επίσης πως εκτός της απόστασης θα πρέπει να ληφθεί υπόψη και το υψόμετρο.

Στο μεταξύ χωρίς ρεύμα παραμένουν από νωρίς το πρωί σήμερα της Τρίτης (25/01) περιοχές σε Πάφο λόγω των καιρικών συνθηκών που πλήττουν την Επαρχία Πάφου, ενώ καταβάλλεται από την ΑΗΚ προσπάθεια αποκατάστασης της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος.

ΠΗΓΗ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top