ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τελεσίγραφο στους ανεμβολίαστους ιερείς - «Ο Αρχιεπίσκοπος απειλεί…είναι ο μόνος που υποχρεώνει ανθρώπους χωρίς τη θέληση τους να εμβολιαστούν»

Τελεσίγραφο στους ανεμβολίαστους ιερείς - «Ο Αρχιεπίσκοπος απειλεί…είναι ο μόνος που υποχρεώνει ανθρώπους χωρίς τη θέληση τους να εμβολιαστούν»

Τις δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου σχολιάζει ο Θεολόγος Θεόδωρος Κυριακού στο SIGMA, στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο» όσο αφορά τις αποφάσεις για επιβολή «ποινής» σε ιερείς και κληρικούς που δεν έχουν εμβολιαστεί κατά της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Τους ανεμβολίαστους ιερείς τους έθεσε ξεκάθαρο χρονικό όριο αφού τους κάλεσε σε ομάδες αυτές τις μέρες και τους είπε ότι μέχρι πρώτη Φεβρουαρίου όποιος δεν εμβολιαστεί και δεν φέρει χαρτί από τον γιατρό στον Αρχιεπίσκοπο ότι δεν εμβολιάζεται για κάποιο ιατρικό λόγο, τότε θα τεθεί σε τρίμηνη αργία με αποκοπή του μισθού του και στο τέλος των τριών μηνών θα του δώσει απολυτήριο», είπε συγκεκριμένα ο κύριος Κυριακού.  

Παράλληλα τόνισε πως δεν θα μπορεί να τον δεχτεί οποιοσδήποτε άλλος Μητροπολίτης γιατί θα έχει συνέπειες όπως είπε ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος και θα αποκόψει τα λεφτά που δίνει των ιερέων της μητρόπολης αυτής.

«Ο Αρχιεπίσκοπος απειλεί τους ιερείς του, είναι ο μόνος προϊστάμενος σε ολόκληρη την Κύπρο που υποχρεώνει ανθρώπους χωρίς τη θέληση τους να εμβολιαστούν», ανέφερε ο Θεολόγος.

«Οι ιερείς είναι στην απόλυτη εξουσία και στον απόλυτο έλεγχο της εκκλησίας και των Μητροπολιτών», πρόσθεσε.

Στη συνέχεια σημείωσε ότι μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Φεβρουαρίου θα συγκλιθεί η τακτική Σύνοδος στην οποία έχουν τη δυνατότητα οι ιερείς να προσφύγουν σε αυτή.

«Είναι καιρός οι ιερείς στην Κύπρο να δημιουργήσουν ένα σύνδεσμο όπως υπάρχει στην Ελλάδα. Δεν είναι θέμα συνδικαλισμού είναι θέμα αξιοπρέπειας και πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να διεκδικούν και να θέτουν τα όρια της δικής τους αξιοπρέπειας απέναντι στην αυθαίρετη εξουσία που έχει ο επίσκοπος», επισήμανε.

«Περιμένω από τον Μητροπολίτη Μόρφου που λέει στους δικούς του ιερείς ότι είναι καλά να μην εμβολίαζεστε να θέσει το θέμα των άλλων ιερέων της Αρχιεπισκοπής που τους υποχρεώνει ο Αρχιεπίσκοπος να εμβολιαστούν», είπε καταληκτικά.

Δείτε το απόσπασμα:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top