ΔΙΕΘΝΗ

ΕastMed: Καταγγελίες για υπονόμευση Κύπρου, Ελλάδας, Ισραήλ - Στήριξη από βουλευτές στην ΗΠΑ

ΕastMed: Καταγγελίες για υπονόμευση Κύπρου, Ελλάδας, Ισραήλ - Στήριξη από βουλευτές στην ΗΠΑ

Επικρίσεις εναντίον της αμερικανικής κυβέρνησης με αφορμή την απόφαση για τον αγωγό ΕastMed διατυπώνουν οι βουλευτές Γκας Μπιλιράκης και Νικόλ Μαλλιωτάκη με επιστολή στον Υπουργό Εξωτερικών Αντονι Μπλίνκεν, ημερομηνίας 21 Ιανουαρίου, που έγινε γνωστή σήμερα Τρίτη 25/1.

Εκφράζοντας τη διαφωνία τους, οι βουλευτές αναφέρονται σε υπονόμευση του έργου και κατ΄ επέκταση σε υπονόμευση τριών από τους ισχυρότερους συμμάχους των ΗΠΑ στην περιοχή, δηλαδή του Ισραήλ, της Ελλάδα και της Κύπρου, καθώς και τις προσδοκίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για ενεργειακή ανεξαρτησία και οικονομική ευημερία.

Αναφέρουν ότι η Ευρώπη αντιμετωπίζει μια άνευ προηγουμένου αύξηση των τιμών ενέργειας, που εξαρτώνται από πολλές πολιτικές, γεωγραφικές δυνάμεις και δυνάμεις της αγοράς.

Σύμφωνα με τους βουλευτές, μια σημαντική αιτία της εκτίναξης των τιμών της ενέργειας είναι η έλλειψη φυσικού αερίου.

"Παρά την ώθηση, εδώ και πολλές δεκαετίες, της Ευρώπης προς την πράσινη και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η άνοδος των τιμών της ενέργειας έχει οδηγήσει κατά ειρωνικό τρόπο στην αυξημένη χρήση άνθρακα για την κάλυψη της ζήτησης. Καθώς το φυσικό αέριο είναι μια πιο καθαρή ενεργειακή επιλογή σε σύγκριση με τον άνθρακα, είναι μια κρίσιμη πηγή ενέργειας για τις κυβερνήσεις που επιδιώκουν τη μετάβαση σε πιο πράσινες πηγές ενέργειας. Η Ευρωπαϊκή Ένωση αναγνωρίζει αυτό το γεγονός και έχει ανακηρύξει τον Αγωγό Ανατολικής Μεσογείου «ειδικό έργο»", αναφέρουν.

Προσθέτουν ότι "οι ενέργειες της κυβέρνησης Μπάιντεν σε αυτό το θέμα είναι ιδιαίτερα απαράδεκτες και υποκριτικές υπό το πρίσμα της σιωπηρής έγκρισης του αγωγού Nord Stream της Ρωσίας, ο οποίος απλώς θα εμβαθύνει την ενεργειακή εξάρτηση της Ευρώπης από έναν ασταθή αντίπαλο", δήλωσε ο Γκας Μπιλιράκης.

Η Νικόλ Μαλλιωτάκη πρόσθεσε με τη σειρά της ότι η αμερικανική κυβέρνηση πρέπει να συνειδητοποιήσει τις σημαντικές οικονομικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις, καθώς και τις επιπτώσεις στην εθνική ασφάλεια που διακυβεύονται σε αυτό το θέμα και να επανεξετάσει την απόφασή της να αποσύρει την υποστήριξη γι` αυτό το κρίσιμο έργο.

ΠΗΓΗ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πτώμα στη Σωτήρα: Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού

Ανείπωτη θλίψη για την 8χρονη Καισσαριανή: Πότε θα γίνει η κηδεία - Η παράκληση της οικογένειας

«Θα σε σκοτώσω» - Μαθητής στη Γαλλία γρονθοκόπησε, χαστούκισε και απείλησε καθηγητή επειδή του έκανε παρατήρηση



Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Η κατάσταση της υγείας του 34χρονου

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Η κατάσταση της υγείας του 34χρονου

Υπόθεση απόπειρας φόνου με θύμα 34χρονο, διερευνά η Αστυνομία στη Λευκωσία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top