ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρωτοβουλία για λιγότερα καυσαέρια - Δωρεάν στάθμευση για υβριδικά και ηλεκτρoκίνητα οχήματα στον Δήμο Στροβόλου

Πρωτοβουλία για λιγότερα καυσαέρια - Δωρεάν στάθμευση για υβριδικά και ηλεκτρoκίνητα οχήματα στον Δήμο Στροβόλου

Ειδικές άδειες δωρεάν στάθμευσης σε όλα τα υβριδικά αυτοκίνητα εκπομπών χαμηλών ρύπων για όλο το 2022, θα παραχωρεί ο Δήμος Στροβόλου ενώ παράλληλα συνεχίζει την παραχώρηση δωρεάν στάθμευσης για όλα τα ηλεκτροκίνητα οχήματα.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση του Δήμου αναφέρεται ότι σε συνέχεια απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, από την 1η Ιανουαρίου 2022 μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου 2022 θα παραχωρούνται ειδικές άδειες δωρεάν στάθμευσης στους δημοτικούς χώρους στάθμευσης για υβριδικά οχήματα εκπομπών χαμηλών ρύπων έως 50g CO2/Km.

Επιπρόσθετα, ο Δήμος συνεχίζει να παρέχει ειδική άδεια για δωρεάν στάθμευση σε όλα τα ηλεκτροκίνητα οχήματα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώσουν και να υποβάλουν τη σχετική αίτηση μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου ή της εφαρμογής του Δήμου για έξυπνα κινητά.

Εναλλακτικά, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν το Γραφείο Εξυπηρέτησης Δημοτών στο Δημοτικό Μέγαρο Στροβόλου (Λεωφόρος Στροβόλου 100). Σημειώνεται ότι μαζί με τη συμπληρωμένη αίτηση, πρέπει να επισυνάπτεται το πιστοποιητικό εγγραφής μηχανοκίνητου οχήματος.

Προστίθεται ότι η ειδική άδεια θα αποστέλλεται ταχυδρομικώς στον αιτητή, ο οποίος έχει την υποχρέωση να την τοποθετεί σε τέτοιο σημείο στο όχημα του, ώστε να είναι ευδιάκριτη.

Σημειώνεται ότι οι άδειες οι οποίες είχαν εκδοθεί από τον Δήμο με ισχύ μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2021 για υβριδικά και ηλεκτρικά οχήματα, θα είναι σε ισχύ μέχρι και την 31η Μαρτίου 2022. Οι ενδιαφερόμενοι, εφόσον πληρούν τα σχετικά κριτήρια, καλούνται από τον Δήμο να υποβάλουν εκ νέου αίτηση για το έτος 2022.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Η μοναδική βάση επίλυσης του Κυπριακού είναι η λύση στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται στα ψηφίσματα των ΗΕ, των συγκλίσεων που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό του, ο οποίος αναγνώσθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σε επίσημο δείπνο των ομογενών στη Νέα Υόρκη με αφορμή την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top